Internationale aandacht voor Nederlandse iPadscholen

Foto: Brad Flickinger, Flickr
Foto: Brad Flickinger, Flickr

De Nederlandse Steve Jobs-scholen, waar leerlingen gebruik maken van iPads, hebben de New York Times gehaald. De Nederlandse journalist Peter Teffer ging op bezoek bij een basisschool in Egmond-Binnen in Noord-Holland en schreef een reportage voor de Amerikaanse kwaliteitskrant over vernieuwing binnen het Nederlandse onderwijs.
Teffer geeft een kort overzicht van het gebruik van tablets binnen het onderwijs in de Verenigde Staten en daarbuiten. De Nederlandse freelance journalist merkt ook op dat over het nut en de leeropbrengsten van de iPad binnen het onderwijs nog niets bekend is omdat het apparaat nog maar drie jaar bestaat.
Overigens gelden de Onderwijs voor een Nieuwe Tijd-scholen (O4NT), zoals de Steve Jobs-scholen officieel heten, niet alleen als vernieuwend vanwege het iPad-onderwijs maar ook vanwege de uitgebreide openingstijden. Het is de bedoeling dat alle scholen straks gedurende 50 weken per jaar van 7.30 uur tot 18.30 uur open zijn zodat de ouders lekker kunnen doorwerken.
360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Het lot van klokkenluider Snowden
Drones vervangen bijen
Onderwijskloof Azië en Europa wordt groter

Over de schrijver