Internetslager laat klanten zelf varken kiezen met foto’s en CV

Foto: Bas Boerman, Flickr

Internetslager en student Dennis Buchmann biedt in zijn webshop Meine kleine Farm biologische varkens aan. Van elk varken is een foto en een kort cv te zien. Vleesliefhebbers kunnen een varken uitzoeken en er worst van laten maken. Op deze manier wil Buchmann, die samenwerkt met een biologische varkensboer uit Brandenburg, een persoonlijke band creëren tussen consument, boer en vee.
De veehouderij en de consumptie van vlees zijn volgens Buchmann te anoniem geworden. Via zijn site kunnen consumenten hun eigen varken volgen en ook stemmen over welk varken het eerst geslacht zal worden.

Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

De nieuwe 360 besteedt uitgebreid aandacht aan Duitslands groeiende economie en macht in Europa.Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Boze vader schiet laptop aan flarden
Bankiers verdienen het meeste aan de crisis
Lange Hollanders vervuilen milieu te veel

Over de schrijver

1 reactie op “Internetslager laat klanten zelf varken kiezen met foto’s en CV”

  1. Ik vind het een slim idee! Hoewel ik persoonlijk toch liever niet weet wie er op mijn bordje ligt. Ik koop mijn vlees van het scharrelvarken van mijn neef Henk. Dan weet ik ook waar zo'n varken is geweest.

Reacties zijn uitgeschakeld.