“Investeren in Belgische windparken levert 10% rendement op”

Foto: SCA, Flickr
Foto: SCA, Flickr

Natuur & Milieu kastijdde twee dagen geleden de pensioenfondsen met het verwijt dat ze te weinig investeren in duurzame energie. Pensioenfondsen hebben 1,8 miljard euro aan investeringen in windparken, zonne-energie en waterkrachtcentrales zitten. Dat lijkt veel maar is slechts 0,33 procent van het totale vermogen van 586 miljard euro dat Nederlandse pensioenfondsen tot hun beschikking hebben. En dat is jammer, volgens de milieu-organisatie. Duurzame energie levert namelijk hoge rendementen. Zo zou bijvoorbeeld investeren in Belgische windparken 10% rendement opleveren.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
10 initiatieven voor echte groene stroom uit eigen buurt
Geld verdienen met wind
Natuur & Milieu: “Beleggingen in Belgische windparken op zee laten zien dat een rendement van 10 procent gemakkelijk gehaald kan worden, terwijl vrijwel alle risico’s zijn uitgebannen. Pensioenfondsen halen dit rendement nu bij lange na niet.”
Lees het hele artikel op de site van Natuur & Milieu

Over de schrijver

1 reactie op ““Investeren in Belgische windparken levert 10% rendement op””

  1. Ik ben een grote voorstander van windenergie. In de buurt van mijn woonplaats (Meeden (GR)) komt ook een windmolenpark. De inwoners van mijn dorp zijn met de meest belachelijke redenen gekomen waarom er geen molens moeten worden geplaatst. De windmolens komen minimaal 900 meter van de huizen af, maar ze verwachten een waardedaling van hun huizen van 25% en veel geluidsoverlast. Zoals u zult begrijpen schaam ik mij diep voor mijn dorpsgenoten.

Reacties zijn uitgeschakeld.