iPhone 5 productie stilgelegd door protest over enorme werkdruk

512Px Electronics Factory In Shenzhen
Foxconn Fabriek In Shenzen. Foto: Wikimedia Commons

De productie van de iPhone 5 is voor de tweede keer in twee weken kort stilgelegd. Werknemers protesteerden tegen de enorme werkdruk. Apple kwam eerder al in opspraak vanwege de slechte werkomstandigheden waaronder fabrieksmedewerkers iPhones en iPads moesten maken. Apple beloofde verbetering, maar de berichten rond de iPhone 5 zaaien twijfel of dit gelukt is.

(Advertentie)
Speciaal voor hetkanWellers: 10% extra korting op kwaliteitsondergoed van bamboe bij Greendaddy met de actiecode hkw369.
De iPhone wordt geproduceerd in de Foxconn fabrieken in China, waar meer dan 1 miljoen mensen werken. De afgelopen drie jaar zijn er verschillende stakingen, rellen en zelfs zelfmoorden geweest, vanwege de slechte arbeidsomstandigheden. De meest recente protesten zouden veroorzaakt zijn omdat werknemers niet aan de zeer strenge kwaliteitseisen van Apple kunnen voldoen en door opzieners mishandeld zouden worden. Werknemers klaagden dat zij iPhones niet in elkaar konden zetten, zonder krassen op de achterkant van de telefoon achter te laten.
Bron: Bloomberg, Telegraaf
Lees ook
Waarom we voor Apple zo streng zijn
Olie is het nieuwe windows
Zo krijg je zonnepanelen op je eigen dak

Over de schrijver