Is de eetrevolutie een leugen?

Myphoto 152
Foto: Greg Younger, Flickr

Journalist en schrijfster Eliane Glaser stelt kritische vragen over de eetrevolutie die teweeg is gebracht door beroemde koks als Jamie Oliver en Nigella Lawson. Zij benadrukken graag hoe gewoon ze zijn en hoe gewoon het is om een moestuin te hebben vol gezonde groenten. Hoe gewoon is het om in een huis van 12 miljoen pond te wonen zoals Nigella Lawson en hoe gewoon is het om een tuinman in dienst te hebben die je moestuin bijhoudt zoals Jamie Oliver?
De grote hoeveelheid kookprogramma’s op televisie en de aandacht voor recepten en restaurantrecensies in de print media zorgen er volgens Glaser voor dat er steeds minder tijd aan koken wordt besteed. In 1980 besteedden Britten nog een uur aan het voorbereiden van de warme maaltijd. In 1999 nog maar 20 minuten. En ondanks alle aandacht van tv-koks voor authentieke recepten en gezonde ingrediënten worden er steeds meer kant-en-klare gerechten verkocht in de supermarkt.
Glaser ontmaskert nog meer leugens in haar artikel: over kweekzalm met authentiek klinkende namen die nog nooit in een echte zee of rivier hebben gezwommen en biologische koeien die twee keer zoveel methaan produren als koeien die op stal staan.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter ofFacebook.
Meer van 360
Is de crisis een complot?
Internetslager laat klanten varken kiezen met foto en CV
Tofu als nieuwe biobrandstof

Over de schrijver