Je telefoon opladen met water

Markguim, Flickr.com
Markguim, Flickr.com

Een lege telefoonbatterij kun je tegenwoordig op veel verschillende duurzame manieren opladen, bijvoorbeeld met zonnepanelen of door de telefoon te schudden. Binnenkort kan dat mogelijk nog makkelijker: met water. Dan komt namelijk de myFC PowerTrekk uit, een combinatie van een brandstofcel en een accu die gebruikt kan worden om mobiele apparaten op te laden.

Van water naar stroom
Het systeem werkt eenvoudig; door ongeveer een eetlepel water toe te voegen aan de brandstofcel, begint deze direct stroom te produceren. Deze stroom kan vervolgens worden opgeslagen in de accu. Het is een passief systeem dat geruisloos zijn werk doet. Het proces is bovendien beheersbaar en milieuvriendelijk. Bij het omzetten van water in stroom komt alleen een beetje stoom vrij.

Zoet en zout water
Volgens de producent van myFC PowerTrekk kun je zowel zoet als zout water gebruiken als ‘voeding’. Het apparaatje is bovendien in staat om een accu voor 25-100 procent op te laden. Dit is weer afhankelijk van de grootte van de accu. Aan deze techniek hangt nog wel een stevig prijskaartje; de units gaan waarschijnlijk ongeveer $229 kosten. Naar verwachting verschijnen ze in het derde kwartaal van 2013 op de markt.

Bron: Treehugger.com

Lees ook:

Energie besparen kan ook op andere slimme manieren
Draagbaar stopcontact op zonne-energie plak je gewoon op het raam
3D geprint oor kan ook radiosignalen ontvangen

3 gedachten over “Je telefoon opladen met water”

 1. Heel veel artikelen gevonden waarin men beschrijft hoe goed dit product is, van welke materialen het (de buitenkant) gemaakt is en wat je allemaal kunt opladen en hoe USB compatibel het wel niet is.
  Uiteindelijk toch wat stukjes over de werking kunnen vinden. http://www.theverge.com/products/powertrekk/4886

  Wanneer sodium silicide in contact komt met water geeft dat waterstofgas wat weer omgezet wordt in electrische energie.
  Dus niet het water levert de energie maar de chemische reactie tussen water en natrium gemengt met silicium poeder. http://www.holferland.com/zijn-waterstof-brandsto

  De Pucks kosten ongeveer 6 euro per stuck en leveren ongeveer 2000mAh, dat is genoeg om je telefoon een keer op te laden. http://www.myfuelcell.se/products/powertrekk/

  Er zijn goedkopere manieren om je telefoon op te laden .

Reacties zijn gesloten.