Je wint de Wereldprijs en dan..? Deel I: E-trailer

Foto: Boy Trip
Foto: Boy Trip
De afgelopen maanden streden 240 initiatiefnemers voor een betere wereld om de ASN Bank Wereldprijs. Uiteindelijk gingen zes met de prijs naar huis. Wat betekent het winnen van de Wereldprijs voor de initiatiefnemers? En hoe gaat het nu verder met hun project? hetkanWel interviewt de winnaars. In deel I: publieksprijswinnaar E-trailer. We spraken met oprichter Boy Trip.

E-trailer maakt het voor elk autotype mogelijk om caravans te trekken, ook voor moderne en energiezuinige auto’s. De techniek gebruikt ingebouwde elektromotoren en batterijen die sterk genoeg zijn om de hoogste bergen van Europa te bedwingen. Bij het omhoog rijden assisteert E-Trailer de auto met extra vermogen, bij het omlaag rijden worden de batterijen opgeladen. Het systeem komt voort uit onderzoeken bij de Technische Universiteit Delft en is gebruikt in de snelste zonneauto van het Nuon Solar Team. Het bestaat uit twee elektromotoren die in de wielen zijn ingebouwd, innovatieve lichtgewicht batterijen met lithium-ion technologie en een slim aansturingsysteem.

Wat is het unieke aan jullie idee?
Boy Trip: Er is momenteel maar mondjesmaat sprake van innovatie in de caravanmarkt. E-Trailer is één van de weinige echte innovaties in de branche. We zijn de eerste partij die een elektrisch aangedreven aanhanger maakt. Het systeem is vergelijkbaar met een elektrische fiets. Het ondersteunt waar nodig.

Hoe maakt het de wereld mooier?
Boy Trip: Een caravan achter een auto verhoogt het brandstof verbruik met circa 60%. Door het E-Trailer systeem werken de elektromotoren mee tijdens het accelereren en het heuvel oprijden. Tijdens het remmen en heuvel afrijden wordt er weer energie opgewekt. Hierdoor bespaar je brandstof in de auto. Ook is het mogelijk om met een kleinere en energiezuiniger auto te rijden gedurende het gehele jaar en dan toch je caravan te kunnen trekken als je op vakantie gaat.

Wat heeft de deelname aan de Wereldprijs jullie geleerd? Welke gebeurtenissen tijdens het traject herinner je je?
Boy Trip: Het was heel erg leuk om over je idee te sparren met gelijk gestemden. Er zijn zelfs mogelijke samenwerkingen ontstaan uit andere ideeën.

Wat gaan jullie met het geld van de Wereldprijs doen?
Boy Trip: We hebben door het geld van de Wereld prijs ons patent kunnen aanvragen. Hierdoor is onze innovatie beschermd tegen potentiële concurrenten.

Welke reacties kregen jullie na het winnen van de publieksprijs? Ook interesse van mensen die jullie idee verder kunnen helpen?
Boy Trip: We kregen heel veel interesse. We hebben circa 50 reacties gehad van caravan bezitters die geïnteresseerd zijn in het systeem. Ook zijn we door een aantal caravan retailers benaderd.

Als we jullie volgend jaar weer spreken, wat hebben jullie dan bereikt?
Boy Trip: Als het goed is rijdt de E-Trailer dan rond op de weg. We hebben een werkend prototype en zijn hard aan het werk om dit te veranderen naar een verkoopbaar product.

Over de schrijver

1 gedachte over “Je wint de Wereldprijs en dan..? Deel I: E-trailer”

 1. Hallo

  Wat een goed idee!
  Gefeliciteerrd met de prijs.
  Wij hebben een kip shelter basic en een C3 60 kw.
  Valt zo,n systeem later in te bouwen?
  Wat zou de prijs dan zijn?
  We hopen van jullie te horen.
  Vriendelijke groet
  Harrie en Annette Kamp

Reacties zijn gesloten.