Kabinet: “Nationaal Energieakkoord moet voor 5 juli rond zijn”

Minister Kamp van Economische Zaken stuurde gisteren een brief naar de Tweede Kamer. Hierin praat hij de kamerleden bij over de ontwikkelingen rond het Nationale

Foto: wikimedia commons
Foto: wikimedia commons

Energieakkoord dat door de SER en maatschappelijke partners wordt voorbereid. Het lijkt er op dat het akkoord niet lang meer op zich laat wachten. Eerder lekte al een voorlopig rapport uit via de Telegraaf. Minister Kamp meldt nu dat het Nationale Energieakkoord voor het zomerreces van 5 juli rond moet zijn.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Duitsland levert nu genoeg zonnestroom om heel Nederland van elektriciteit te voorzien
10 initiatieven voor echte groene stroom uit eigen buurt
In de brief legde Kamp ook de randvoorwaarden waar het akkoord volgens het kabinet aan moet voldoen. Kamp let goed op de centjes: “Het akkoord dient onder meer geen (fiscale) maatregelen te bevatten die leiden tot een lastenverzwaring of tot extra uitgaven voor de overheid waarvoor geen adequate dekking bestaat.” Ook wordt scherp gelet op het effect van de maatregelen op de “koopkracht en concurrentiepositie”. Het akkoord moet voorts aansluiten bij de EU klimaatdoelstellingen en “ons op koers brengen voor 80 tot 95% CO2-reductie in 2050.”
Hier vind je de brief van Minister Kamp

Over de schrijver