Chef Pascal Labrie ontwikkelde Karma Shoarma 

Bij hetkanWEL lopen we snel warm voor nieuwe producten en toen we hoorden van Karma Shoarma waren we direct nieuwsgierig. Niet alleen omdat het zo vrolijk klinkt, maar vooral omdat we het idee van vegan shoarma heel aantrekkelijk vonden. Het ultieme comfort food, dat nog karmapunten oplevert ook. Wij wilden het wel proeven en spraken met oprichter Pascal Labrie.

Dit is Karma Shoarma

“Karma Shoarma is gemaakt van lokale groenten en granen. De Basis is knolselderij, tarwe en olie, daar voegen wij specerijen aan toe, waardoor het niet alleen heerlijk smaakt maar ook nog eens hyper lokaak en super duurzaam is”

Het ontstaan van een festival snack

“Ik was chef en experimenteerde in mijn vrije tijd vaak met nieuwe gerechten. Omdat ik duurzaamheid belangrijk vind, vroeg ik me bij elk gerecht altijd af: “moet daar vlees in?”. Zo ontwikkelde ik allerlei bijzondere gerechten. Zonder vlees. De kennis die ik opdeed, deelde ik met de mensen om me heen, zoals mijn collega’s van The Food Line-up, waarmee ik werkte voor Brasserie 2050 op het Lowlands festival.
Op een dag belde Maartje van The Food Line-up me met de vraag of ik kon nadenken over de ultieme, duurzame, toekomstbestendige festival snack. Dat werd Karma Shoarma.

De reacties

“Mensen begonnen echt te watertanden als ze langs ons liepen. Ze roken shoarma, zagen shoarma en proefden shoarma. Op een pitabroodje natuurlijk, met vegan knoflooksaus. We legden het er niet heel dik bovenop dat het vegan was. Als je een beetje doordacht over de naam kon je dat natuurlijk wel zelf bedenken, maar niet iedereen leest goed. Helemaal niet op een festival. En zo verrasten we zelfs de meest doorgewinterde carnivoren. Als we ze vertelden dat ze knolselderij aten, reageerden ze heel leuk. Als het zo smaakte, konden ze best zonder vlees.
Na Lowland belde Into the Great Wide Open of we met onze foodtruck ook naar Vlieland wilden komen. We hadden alleen helemaal geen foodtruck, maar die mochten we gelukkig van iemand lenen en zo werd het daar ook een hit.”

Een mega tour

“Uiteindelijk stonden we vorig jaar op de meest uiteenlopende festivals van Lowlands tot Mysteryland, van Tuckerville tot Strange Sounds from Beyond. We maakten alles nog met de hand. Voor dit jaar stond er een  nog grotere tour op de planning en dat was echt niet te doen. Daarom zochten we een kleine fabriek en ontwikkelden een nieuw recept, dat we vooraf konden maken en goed konden bewaren.
We waren helemaal klaar voor het festivalseizoen, toen corona kwam en de wereld er ineens heel anders uitzag.”

Shoarma voor de horeca en bij jou thuis

“We hebben heel snel alles omgegooid en leveren nu aan horeca en direct bij de mensen thuis. We hebben twee verschillende producten. Een festival kit en een kilo shoarma met alles erop en eraan. Inclusief recepten. Zo brengen we het festivalgevoel bij je thuis.”
Deelnemers van het hetkanWEL testpanel zullen de shoarma gaan proeven en zij zullen hun ervaringen met ons delen. Wil je ook meedoen aan het testpanel? Dan kun je je via onderstaand formulier aanmelden. 
Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Over de schrijver