Verdien mee aan de revolutie van kartonkamperen

Foto: Kartent
Foto: Kartent

Elk jaar laat 1 op de 4 festivalgangers zijn tent achter, dat zijn er in Nederland al 25.000 per jaar! De KarTent wil dit veranderen en jij kunt daarbij helpen.
De KarTent is een 100% kartonnen tent die volledig recyclebaar is, voor minder CO2 te produceren en bedrukbaar met bijvoorbeeld sponsors. De prijs van de milieuvriendelijke KarTent is concurrerend ten opzichte van reguliere tenten. Hij kan zeer makkelijk en snel opgezet worden, blijft donker en koel in de ochtend en… Hij is waterdicht.
Voor het seizoen van 2016 zoekt KarTent investeerders die geld willen lenen tegen 6% rente. Dat is fors meer dan je krijgt bij de bank.

Investeren in KarTent

KarTent heeft een lening nodig van minimaal 25.000 euro. Met dit bedrag kan de productie van de tenten worden betaald. Daarnaast is het geld nodig voor enkele eenmalige investeringen, zoals het kopen van een stansmes (om het karton te snijden) en een flexodruk-stempel (om het karton te bedrukken). Daarnaast is een deel van het bedrag bestemd voor verdere professionalisering van het bedrijf: extra opslagruimte, een goede juridische structuur en een degelijke werkplek, zodat het team niet langer lokale koffietentjes hoeft lastig te vallen.
Maak jij de revolutie van kartonkamperen mogelijk? Investeer ook in KarTent.

 

Over de schrijver

8 gedachten over “Verdien mee aan de revolutie van kartonkamperen”

  1. Er worden wel arbeidsplaatsen mee gecreëerd voor meer werkplaatsbouwers,karton produceerders,kartonnen tentenmakers,verkopers, vervoerders,opruimers,boekhouders ,bedienden en recycleerders

  2. Ik vind wel dat er eerlijk bij gezegd moet worden wat de risico’s zijn als je hierin investeert. Als het bedrijf het niet redt ben je je geld kwijt. Vergelijken met geld op de bank zetten is niet helemaal eerlijk.

    1. Daarnaast ben ik geneigd om geen fan te zijn van dit concept – vanwege het promoten, danwel gedogen van de wegwerpcultuur. En die hele wegwerpcultuur is juist wat de doodsteek is voor de aarde. Festivalgangers moeten gewoon hun zooi weer meenemen, ook al is het stuk.

      1. Dat is inderdaad ook mijn gedachte: neem je spullen, heel, kapot, droog, nat, gewoon weer mee naar huis.
        Alles maar weggooien, achterlaten vind ik niet kunnen! Het is heel egoïstisch gedrag.

        1. Mooie oplossing voor de luie festivalganger die geen zin heeft om zijn tent op en af te breken en die vooraf al weet dat ie anders zijn tentje sowieso niet terug mee naar huis neemt. Want hoe je het ook went of keert, er blijven altijd mensen die de makkelijke weg kiezen zonder na te denken over de gevolgen. Het afvalprobleem wordt niet verminderd indien de kapotte tenten die achterblijven wel of niet mee naar huis worden genomen. Kapot is kapot. De kans dat een tent op een festival kapot gaat is denk ik wel vele male groter dan op een normale camping.

Reacties zijn gesloten.