Kazmok: Nederlands succes met tassen van gebruikte transportbanden

De designtassen van Kazmok zijn gemaakt van een wel heel onverwacht materiaal: gebruikte transportbanden. Je zou het niet verwachten, maar de bewegende zwarte flappen die je koffers na een vliegreis weer naar je toe transporteren vormen een prima grondstof voor de mooie tassen dit Amsterdamse bedrijf. Inmiddels heeft Kazmok internationaal succes. In Berlijn en New York zijn de tassen nu ook verkrijgbaar.
Het idee voor de tassen van Kazmok werd geboren aan de keukentafel van industrieel ontwerper Dinand Stufkens. “De toenemende druk op grondstoffen en ons ecosysteem heeft me geïnspireerd om anders te kijken naar materialen met hun toepassingen. Hergebruik van materialen is voor mij een belangrijke sleutel naar een meer duurzame toekomst”, aldus Stufkens.
De gebruikssporen en kleine krassen in de transportbanden geven volgens Kazmok de handgemaakte tassen extra karakter. Kazmok verkoopt verder ook iPad sleeves en riemen. Ondanks de nederige afkomst van het materiaal zijn de prijzen voor de tassen vrij stevig: de goedkoopste tas (de shopper) is voor €129,95 te koop.


Lees ook
[adrotate group=”1″]
Lease a jeans van Mud Jeans steekt over naar New York
Duitsers openen eerste verpakkingsvrije winkel zonder plastic in 2014

Over de schrijver