K()E 7951: je vleespakket bestellen als het nog in de wei loopt te grazen

Foto: K()E 7951
Foto: K()E 7951

Wil je ook zeker weten dat je geen rundvlees eet dat eigenlijk van een paard komt? Ben je iemand die liever geen anti-biotica binnen krijgt? Gaat dierenwelzijn je aan het hart? Dan zijn de koeien van K()E 7951 iets voor jou.
K()E 7951 ontstond vorig jaar nadat Raoul Kuiper, Christel van der Meer en Martijn Engelbregt door de weilanden van Bergen wandelden. Zij vatten het plan op om rechtstreeks bij de boer een koe te kopen. Het idee was om tenminste 20 families te verzamelen die meebetalen en meedelen. En hierbij alle stappen, ervaringen en bevindingen te delen via een eigen webpagina en Facebook.
“Met K( )E 7951 willen we ons vlees in de ogen kijken. Terug naar de verbinding: we kopen samen K( )E 7951, brengen hem naar het slachthuis en volgen het gehele productieproces en verdelen haar tijdens een winters slachtfeest.”
Het initiatief bleek een succes. En nu komt er een tweede lichting pakketten. In september zullen er twee koeien geslacht worden:
“Boer Jeroen en slager Frans zullen nog nader bepalen welke koeien het precies worden, maar deze twee zijn behoorlijk ‘klaar’. Dat zie je aan die lekkere ronde billen (het lijken wel dikbillen, maar het blijven mooie Pimontese koeien). Geen van deze koeien heeft antibiotica gehad en ze hebben hun hele leven van april t/m december in de weilanden van Bergen gescharreld.”

PROJECT K( )E 7951 from Raoul on Vimeo.
Als je mee wilt doen met het vleespakket, moet je een mailtje sturen naar info@raoulkuiper.com. Kosten: €135 voor een pakket van 10 kilo, met verschillende soorten rundvlees.
Bron: K()E7951
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Biologische groente- en fruitpakketten van BeterBio
Zo herken je echt eten

Over de schrijver

1 reactie op “K()E 7951: je vleespakket bestellen als het nog in de wei loopt te grazen”

Reacties zijn uitgeschakeld.