Keizer Kanker verliest terrein

5103522042 3E0Ec8889E
Foto: Poptech, Flickr

“Er komen in de komende jaren vele nieuwe geneesmiddelen op de markt om kanker terug te dringen, ook indien er reeds uitzaaingen zijn. Deze middelen zijn gebaseerd op gentechnology en grijpen in op de signalen die genen via signaalpaden doorgeven aan kankercellen om zich te vermeerderen. Deze middelen heten biologicals, een woordspeling op pharmaceuticals.” Dit bericht de website Medical Facts, op basis van een boekbespreking van “De keizer aller ziektes. Een biografie van kanker” van Siddhartha Mukherjee. Deze biologicals zijn slechts één van de drie manieren waarop in de toekomst deze vreselijke ziekte terug gedrongen, aldus Mukherjee.
Volgens Mukherjee zal kanker ook verder teruggedrongen worden door preventie. In landen als China en Rusland, waar nog veel gerookt wordt, valt nog veel te winnen. Ook zijn er andere kankerverwekkers, zoals virussen, bacterieën en pesticides waar we ons beter tegen kunnen beschermen.
Een derde methode wordt in de toekomst waarschijnlijk belangrijk: stamcelonderzoek. Hierbij wordt in een vroeg stadium kankerstamcellen vervangen door gezonde stamcellen, nog voordat de ziekte heeft kunnen groeien.
Volgens de boekbespreker, hoogleraar Public Health Guus Schrijver, is Keizer Kanker een pageturner. Het boek won in 2011 de Pulitzer Prijs, een prestigieuze Amerikaanse prijs voor journalistiek, literatuur en muzikale compositie.
Bron: Medicalfacts, wikipedia
Lees ook
17-jarige wint met nanokuur tegen kanker
5 natuurlijke middelen tegen verkoudheid
10 makkelijke en duurzame besparingen

Over de schrijver

1 gedachte over “Keizer Kanker verliest terrein”

Reacties zijn gesloten.