Kenia gaat grootste windmolenpark van Afrika bouwen

WindmillLangs de dijken van het IJsselmeer bouwen ondernemers uit Noordoostpolder en energiebedrijf RWE/Essent het grootste windpark van Nederland. In 2015 zullen 86 windmolens jaarlijks circa 140 megawatt schone, duurzame elektriciteit opwekken. Dan hebben we ook nog het Prinses Amaliawindpark waar 60 windturbines een gezamenlijk vermogen leveren van 120MW. Goed bezig natuurlijk…
Maar in Kenia gaan ze duidelijk voor de overtreffende trap! Daar wordt per juni het grootste windmolenpark van Afrika gebouwd. Bij Lake Turkana zullen in totaal maar liefst 365 windturbines geplaatst worden, die vanaf 2015 een capaciteit van 300 megawatt elektriciteit gaan leveren.
 

De bouw van het park gaat 585 miljoen euro kosten. Er is gekozen voor Lake Turkana omdat het een regio is met een regelmatige en voorspelbare windsnelheid (gemiddeld elf meter per seconde). De eerste stap is de verbetering en constructie van 204 kilometer aan wegen voor de vrachtwagens die 12.000 keer heen en weer moeten rijden om materialen aan te voeren in het onherbergzame gebied.
Overigens is het grootste park van Afrika momenteel in Marokko, waar 165 turbines een capaciteit van 140MW leveren.

2 gedachten over “Kenia gaat grootste windmolenpark van Afrika bouwen”

  1. Al eens gerekend hoeveel zonnepanelen voor een vergelijkbare opbrengst nodig zijn, wat die kosten en hoeveel materiaal die vergen?

  2. Ingrid van der Meiden

    waarom geen zonne-energie daar ipv horizonvervuilende sta-in-de-weggen voor vliegende vogels, kost ook weer miljoenen aan betonstorten, de toelevering ervan. Weet je, ik begrijp het allemaal niet meer….

Reacties zijn gesloten.