Kerken geven zegen aan groene energie

Foto: Dre Dark, Flickr

De Engelse staatskerk, de Church of England, wil dat haar lokale geloofsgemeenschappen vaker gebruik maken van groene energie. Het heeft daarom een overeenkomst gesloten met een groene energieleverancier, Ecotricity. Plaatselijke kerken kunnen via een speciaal “Parish Buying” programma de groene energie aanschaffen met korting.
De actie is onderdeel van een kerkelijk plan om de CO2 uitstoot van kerkelijke activiteiten met 42% te laten dalen in 2020 en met 80% tot 2050. Ook bespaart het gezamenlijk inkopen de kerk geld. Volgens een woordvoerder van de Church of England is de actie echter “veel meer dan een oefening in het besparen van kosten. Het is een manier om goed rentmeesterschap te tonen en geld vrij te maken voor missie en dienstbaarheid.”
In Nederland hebben de Protestantse Kerk en enkele kerkelijke ontwikkelingsorganisaties ook een dergelijke deal met Greenchoice, maar dan vooral voor individuele leden.
Bron: BussinessGreen.com, Greenchoice
Lees ook
Een zonnepaneel op je dak
Britse kerk kritiseert overheid over zonne-energie
Onverstaanbaar vieze liedjes in de kerk

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020