Kernkoepel wordt ‘s werelds grootste schilderij

KoepelVraagje: wat zijn de 2 dingen die Andre Kuipers vanuit de ruimte kon zien?
Antwoord: de Chinese muur en de gaten in de verdediging van het Nederlandse voetbal…
Het is maar een grapje natuurlijk! Vanuit de ruimte zijn er veel spectaculaire dingen op aarde te zien (Andre heeft prachtige foto’s gemaakt).
Een van de lelijkste dingen die vanuit de ruimte goed zichtbaar is, is de Cactus koepel, op Runit eiland in de Stille Oceaan.
In deze koepel wordt het kernafval bewaard van de kernproeven op de Bikini-atol. Het is een enorm betonnen gebouw die uit maar liefst 9000 vierkante meter beton bestaat. Een ontzettend lelijke puist op de aarde. Hoog tijd om daar iets aan te doen, volgens Christian Forestell.

 
Christian is van plan om de koepel als kanvas te gebruiken en er ‘s werelds grootste schildering op te maken. Een schilderij dat zichtbaar is vanuit de ruimte.
Hij doet het ook om geld voor het goede doel op te halen: het verzamelde sponsor-geld zal worden besteed aan slachtoffers van de Tohoku tsunami en de ramp met de Tepco kernreactor in Fukushima.
Overigens is Christian op zoek naar medewerkers om dit kunstproject te realiseren. Dus als je lekker ver weg wilt gaan om onze voetbal resultaten te vergeten…