Welke documentaire kijk jij deze kerstvakantie? Wij geven tips

Kerst is wel eens gezelliger geweest, dat beseffen we ons allemaal, maar samen komen we er wel doorheen. Als je besluit om een dagje in pyjama op de bank door te brengen, dan hebben we een paar mooie tips voor je. Denk aan een documentaire, TV programma’s of podcast.

A Plastic Ocean

The Plastic Ocean laat zien welke gevolgen plastic heeft op mensen en dieren. Deze documentaire laat zien dat plastic ons allemaal treft. In de zee, in de lucht en in ons eten.
(bekijk hier)

Before the Flood 

Before The Flood is onder andere gemaakt door Leonardo diCaprio. Hij reisde drie jaar lang de wereld af om de gevolgen van klimaatverandering in beeld te brengen.
(bekijk hier)

Minimalism 

Consuminderen zit in de lift, maar als je het wereldwijd bekijkt, zijn we in het Westen (bijna allemaal) koopverslaafd. We weten best dat spullen ons niet gelukkig maken, maar bedrijven blijven ons verleiden om steeds meer te kopen. En vaak met succes. The Minimalist houden ons een mooie spiegel voor.
(bekijk hier)

No Impact Man

Het is al een oude documentaire, maar het blijft indrukwekkend: No Impact Man. Het gaat over een New Yorkse familie die besluit om hun leven radicaal om te gooien. Ze gaan zero waste leven. Inspirerend, uitdagend en leuk om te kijken.
(bekijk hier)

The Milk System

Deze documentaire laat zien wat de voordelen van een vegan lifestyle zijn. Voor jou en voor dieren. De zuivelindustrie is namelijk niet alleen heel schadelijk voor het klimaat en voor dieren, maar het is ook stressvol voor boeren. Het zet je zeker aan tot nadenken.
(bekijk hier)

A life on our planet

In deze korte film neemt David Attenborough je mee naar het verleden van onze planeet, wat er is veranderd en wat we kunnen verwachten. Het is meer dan een natuur- of historische documentaire, maar echt een roep om met zorg en liefde met de aarde om te gaan.
(bekijk hier)

Keuringsdienst van Waarde – Microplastics

Deze uitzending van de Keuringsdienst van Waarde maakte nogal wat los. In Nederland waren we in shock om te horen waar allemaal microplastics in zitten. Heb je de uitzending gemist, dan is het zeker de moeite waard om deze uitzending nog een keer terug te kijken. Wedden dat je toch anders naar je tandpasta gaat kijken?
(NPO Start – bekijk hier)

Tegenlicht – Op volle retouren

Dit is de meest bekeken Tegenlicht uitzending ooit, dus dikke kans dat je hem al gezien hebt. Maar zo niet, dan is het zeker een aanrader. Deze documentaire laat zien wat er gebeurt met je online bestelde spullen die je terugstuurt. En we kunnen alvast verklappen: het is een echte wake-up call, die je online shopgedrag (hopelijk) voor altijd zal veranderen.
(NPO Start – bekijk hier)

The Green Quest

Presentator Harm Edens gaat op zoek naar duurzame innovaties die echt het verschil kunnen maken en grote bedrijven met concrete groene ambities. Denk daarbij aan de verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot of de Fair Coffin.
(Podcast BNR Nieuwsradio, luister hier)

Sustainable Jungle

Lyall en Joy van de Sustainable Jungle reizen de wereld rond en interviewen experts en inspirerende mensen over duurzaamheid. Ze kijken vooral naar oplossingen voor de huidige duurzaamheidsproblemen in de wereld, met het doel anderen te inspireren om ook hun steentje bij te dragen.
(luister hier)
We willen de lijst graag aanvullen. Deel je je tips met ons?

Over de schrijver

5 gedachten over “Welke documentaire kijk jij deze kerstvakantie? Wij geven tips”

  1. I think the admin of this website is in fact working hard in support of his website,
    for the reason that here every stuff is quality based data.

Reacties zijn gesloten.