Kerstboom eruit? Deze planten zuiveren de binnenlucht

Greenspaces Three Plants1 W413 H226 Crcenter95
Foto: Vdwvm

De Kerstboom zorgde bij velen voor licht en sfeer in huis. Het Kerstfeest is voorbij, Oud & Nieuw is gevierd, de kerstboom is weer uit de kamer. Maar wat te doen om die leegte te vullen? Een kamerplant kan een goede vervanger zijn, die ook nog eens de lucht zuivert.
Zuiverende werking
Greenspaces Three Plants1 W413 H226 Crcenter95
Foto: Vdwvm

Niet alleen vult de kamerplant de leegte die de Kerstboom achterlaat. Kamerplanten hebben nog een andere belangrijke functie. Wist je bijvoorbeeld dat het plaatsen van planten in huis of op kantoor kan bijdragen tot een betere luchtzuiverheid? De combinatie van de drie planten op deze afbeelding (de sanseveria trifasciata, de epipremnum aureum en de chrysalidocarpus lutescens) zorgen voor alle zuivere lucht die je in je huis nodig hebt, ontdekte Kamal Meattle, een onderzoeker uit India. Zie daarvoor ook dit filmpje tijdens de TED lezing die Kamal erover hield:

Eerlijke planten
Let er natuurlijk bij het aanschaffen van een kamerplant op dat het het (nieuwe) FFP keurmerk draagt. Het FFP label is een nog relatief nieuw maar wel al gevestigd label. FFP stimuleert de productie van duurzaam geteelde bloemen en planten, geteeld met respect voor mens en milieu. Zie voor meer informatie de website.
Kortom, een kamerplant: een goede keuze! Welke kamerplant kies jij? En wat heb je gedaan met je kerstboom?
Bron: Voor de Wereld van Morgen
Lees ook
6 tips voor een groener kantoor
Een nieuw jaar, nieuwe plannen
Woman Inc Cordaid stimuleringsprijzen

Over de schrijver

1 gedachte over “Kerstboom eruit? Deze planten zuiveren de binnenlucht”

Reacties zijn gesloten.