Kijktip Keuringsdienst van Waarde: Het onzichtbare gevaar van gluten

De Keuringsdienst Van Waarde Over Gluten. Foto: Still Uit Video
De Keuringsdienst Van Waarde Over Gluten. Foto: Still Uit Video
Je ziet steeds meer glutenvrije producten in de winkel. De Keuringsdienst van Waarde kijkt met haar kritische oog naar deze nieuwe trend. Is het wel zo nuttig om glutenvrij te eten? Het is in ieder geval duurder. Supermarkten pikken namelijk graag een graantje mee van deze hype.

Lees ook: Alternatieven voor brood

In de aflevering van donderdag 2 april komt ook hetkanWel-blogger Rozemarijn van West in beeld. Zij geeft workshops over glutenvrij leven en schrijft op hetkanWel over gezond eten “van grond tot mond”.

Rozemarijn erkent dat glutenvrij een hype lijkt te worden, “maar hype of niet, als mensen liever glutenvrij eten omdat ze zich daar beter bij voelen lijkt mij dat alleen maar goed. Gluten zijn nou eenmaal lastig te verteren voor ons lichaam. En er zitten steeds meer gluten in ons eten omdat de moderne tarwe daar speciaal op veredeld wordt.” En het brood dat de meeste mensen eten bevat te weinig goede voedingsstoffen.

Overigens is Rozemarijn niet enthousiast over de glutenvrije producten die je in de winkels vindt. “Wat er als vervanging voor tarwemeel wordt gebruikt is dan wel glutenvrij, maar nog steeds een suikerbom. Koolhydraten worden in je lijf immers afgebroken tot glucose. Teveel glucose zorgt voor bloedsuikerspiegelschommelingen, en dat is nou juist één van de meest ongezonde effecten voor ons lijf.”

Meer weten over glutenvrij en suikervrij leven? Hier kun je je opgeven voor een workshop van Rozemarijn.

Helaas staat Uitzending Gemist het embedden van uitzendingen niet meer toe. Wil je de aflevering vam de Keuringsdienst van Waarde zien dan moet je hier zijn.

Over de schrijver

6 gedachten over “Kijktip Keuringsdienst van Waarde: Het onzichtbare gevaar van gluten”

  1. Pingback: 5 gezonde alternatieven voor brood - hetkanWel.nl

  2. Zuurdesem-brood is goed zelf te bakken en lichter verteerbaar dan gistbrood!
    Dit komt door de lange voorrijs die zorgt voor een voorvertering van de ‘zware’ gluten.
    Sinds we dit brood eten vind ik het andere niet zo lekker meer en de volgende reden om zuurdesem te eten.

  3. Maak je vooral druk om gluten…en niet om gmo eten…vervuilingen van ons grondwater ….door schaliegaswinning…ik denk dat dat t belangrijkste is van deze tijd…dat handelsverdrag met amerika zal alles veranderen…einde democratie…einde kleine boer…einde milieudoelstellingen voor een schonere wereld….flauwekul dat glutenverhaal…eat organic zolang t nog kan….!!

    1. Dat denk ik ook. Ik word er soms onnozel van. De mensen doen vooral raar in mijn ogen. Normaal doen is niet meer van deze tijd precies…

Reacties zijn gesloten.