mobiele kledingchecker
app

Duurzame kleding kiezen met de Mobiele Kledingchecker

Voor duurzame kleding shoppen wordt nu nog makkelijker. GoedeWaar.nl heeft namelijk 325 kledingmerken onderzocht op hun duurzaamheid en alle resultaten gebundeld in de Mobiele Kledingchecker, te vinden via GoedeWaar.nl. Met deze app kun je tijdens het winkelen checken hoe duurzaam een merk eigenlijk is. Het handige van de app is dat je zelf extra gewicht kunt geven aan sociale, ecologische of economische duurzaamheid. Op basis van jouw specifieke voorkeuren wordt de ranking aangepast.

Meer transparantie

Omdat er steeds meer vraag is naar duurzame kleding, zijn veel kledingmerken open over hoe hun productieprocessen precies in elkaar steken en welke initiatieven zij ondernemen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast geven veel merken aan dat ze ook in de toekomst werken aan het verder verduurzamen van hun merk. Die transparantie geldt overigens niet voor alle merken. Merken als Steps, The Sting, Coolcat en America Today weigeren al jaren inzicht te geven in hun productieprocessen en hebben ook voor GoedeWaar.nl geen uitzondering gemaakt.

Verduurzaming van de kledingsector

Met de app en regelmatig onderzoek wil GoedeWaar.nl de misstanden in de kledingsector aan de kaak te stellen en merken aan te moedigen om hier iets aan te doen. Er wordt dan niet alleen gekeken naar de fabriek waar de kleding gemaakt wordt, maar ook de volledige productieketen die daaraan vooraf gaat. Zo kan het gebruik van giftige stoffen bij de teelt van katoen evenveel invloed op de ranking hebben als slechte arbeidsomstandigheden in de fabriek waar de kleding in elkaar gezet wordt.
Bron: GoedeWaar.nl

Lees ook:

Monsato, Unilever en Ahold snoeien in wildgroei ecolabels
Zo ziet duurzaam Nederland eruit
Actie: Eén dag op blote voeten voor kinderen zonder schoenen