Kijktip: hartverwarmende momenten in het verkeer, opgenomen door dashcams

Foto: Still Uit Youtube Video
Foto: Still Uit Youtube Video

Een trend in Rusland en op YouTube: dash-cams. Kleine camera`s op het dashboard van je auto waarmee het verkeer op de Russische wegen wordt vastgelegd. Ze registeren vaak bizarre situaties en spectaculaire ongelukken en de opnames daarvan doen het erg goed op YouTube. Maar de dash-cams draaien natuurlijk ook als de Russen zich van hun beste kant laten zien.

Het verkeer is Rusland is levensgevaarlijk. Een combinatie van slechte wegen, gladheid en dronken automobilisten zorgt ervoor dat menig dash-cam iets vastlegt wat vervolgens op YouTube terecht komt. Er is zelf een opname van een neerstortend vliegtuig te vinden.
De Russen installeren de dash-cams omdat ze dan sterker in hun schoenen staan als ze zelf in een auto-ongeluk terecht komen. Zo hebben ze bewijs voor de verzekeringsmaatschappij. Ook beschermt het hen tegen de corrupte verkeerspolitie. De populaire YouTube video`s van ongelooflijke verkeerssituaties en heftige ongelukken zijn een soort bijproduct. Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel op de Russische wegen. In onderstaande compilatievideo zie je hartverwarmende momenten die het vertrouwen in de mens weer een beetje hersteld. Eigenlijk een veel mooier bijproduct.
Bron: omdenken.nl // Nelleke Poorthuis
Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws.
Meer omdenkcasussen
Wreed klasgenootje dat pest, wordt gestopt
VMBO scholier blijkt slimmer dan de rest
Eco-eiland van PET-flessen wil wereldreis maken

Over de schrijver

2 gedachten over “Kijktip: hartverwarmende momenten in het verkeer, opgenomen door dashcams”

  1. Is dit niet normaal gedrag? Het is erg dat dit als bijzonder goed gedrag wordt gekwalificeerd. Als je elkaar niet helpt in het leven, wat is er dan nog aan.

Reacties zijn gesloten.