Kijktip: Indonesische kinderen ontwerpen eigen toekomst met t-shirt designs van Face This


Face This maakt al een paar jaar t-shirts met ontwerpen die gemaakt zijn door Indonesische kinderen. In deze video vertelt de sympathieke stichting het verhaal van de kinderen, hun designs en hoe deze uiteindelijk t-shirts worden.
Fact This heeft ondertussen heel wat beroemdheden weten te strikken om in hun t-shirts te lopen. Niet verwonderlijk dat ook het magazine Linda het project heeft opgepikt.
hetkanWel interviewde Face This twee jaar geleden. Jos van der Hoek, die geboren is in Indonesië, startte het project toen hij terug kwam van een reis naar zijn geboorteland. Zijn droom: “Die kinderen maken de tekeningen en uiteindelijk bouwen ze daarmee hun eigen school. De kracht van die kinderen is klein, misschien, maar daar kun je uiteindelijk leuke dingen mee doen. Het moment dat die T-shirts er zijn en de kinderen ze zien, dat is onbetaalbaar. Ze zijn zo trots op zichzelf! Dat is wat we met ons project willen.”
Het idee om beroemdheden te vragen ontstond toen hij meedeed aan de ASN Bank Wereldprijs in 2009. Meedoen had “onbewust een portie brutaliteit meegegeven. Een jurylid adviseerde om BN’ers te benaderen om in onze shirts te lopen. Dat hebben we gedaan. En het is uiteindelijk gelukt.”
Lees het hele interview met Jos van der Hoek van Face This hier
Lees ook
[adrotate group=”1″]
ASN Bank Wereldprijs geeft duurzame initatieven een steun in de rug
Oprichter Fairphone: “De ASN Bank Wereldprijs was voor ons belangrijk zetje in de rug”

Over de schrijver