Kijktip: Kassa Groen over wecken

Bron: Kassa Groen
Bron: Kassa Groen

Om te kijken hoe voedsel houdbaar gemaakt kan worden ging Kassa Groen op bezoek bij culinair etnoloog Carolina Verhoeven. Zij is al meer dan 25 jaar bezig om het conserveren van voedsel weer actueel te maken. Ze bewaart allerlei oude gevulde weckpotten met stukken varken of geit, groenten of vruchten. Ze at zelfs 110 jaar oude wilde eend uit een Hollandse weckpot. En ze is nog steeds heel opgeweckt.
Nu wil ze de kunst van het wecken overbrengen op een nieuwe generatie. Maar de moderne mens heeft weinig tijd en dus is er goed nieuws: wecken kan gewoon in de afwasmachine!
Kassa Groen geeft een voorbeeldrecept voor aarbeienjam.
(advertentie)Bestel hier op proef een groente- en fruitabonnement van BeterBio. hetkanWellers krijgen 5 euro korting.

Over de schrijver

3 gedachten over “Kijktip: Kassa Groen over wecken”

  1. Pingback: 3x tips voor zelfvoorzienend tuinieren - Royal Hedge

  2. Sinds een half jaar, fermenteer ik witte kool voor een gezonde darmflora, helaas gaat dit nog met ups en downs. Dus mevrouw Verhoeven, als u kennis wilt delen… 🙂

  3. Super idee, ik ben helemaal verkocht!
    Maar het afwasmachine bij ons in huis heeft een maximum temperatuur van 70°C…
    Is dit voldoende om te wecken?

Reacties zijn gesloten.