Kijktip: Obama interviewt David Attenborough

Obama Interviewt David Attenborough. Foto: Still Uit Youtube Video
Obama Interviewt David Attenborough. Foto: Still Uit Youtube Video

De president van de VS, Barack Obama, wordt in het laatste stuk van zijn presidentstermijn veel openhartiger over kwesties die de Amerikaanse politiek splijten. Onlangs sprak hij bij de begrafenis van dominee Pinckney uit Charleston onbekommerd over ras en geloof. Maar ook over klimaatverandering neemt hij nu meer uitgesproken stelling. Obama nodigde de bekende presentator en milieu-activist David Attenborough uit op het Witte Huis en sprak een uur lang met de gedistingeerde Engelse heer, die miljoenen mensen kennen van natuurdocumentaires als Planet Earth.

Opmerkelijk is dat Obama vooral de interviewer is. In het gesprek wordt ook duidelijk hoe de president over milieukwesties denkt. Zo stelt hij de generatie van zijn dochter als voorbeeld: “Het interessante is dat mijn dochters, Malia en Sasha, veel milieubewuster zijn. Ze zijn 16 en 13. Zij twijfelen niet over de wetenschap rond klimaatverandering. ”

Het gesprek is wereldwijd, onder andere op de BBC, de Belg (maandagavond 29 juni om 23:00 uur) en NPO 2 (maandagavond 29 juni om 19:00 uur). Heb je het gemist? Je kunt het interview op Uitzending Gemist kijken.

Bekijk hier de trailer:

[adrotate id=”35″]

Over de schrijver