Kijktip Tegenlicht: is exit van Duitsland uit de euro oplossing voor de crisis?

Foto: Tegenlicht
Foto: Tegenlicht
De beste oplossing voor de crisis is misschien wel dat Duitsland de euro verlaat. Nee, niet Griekenland of Spanje, zoals wel vaker wordt beweerd, maar juist de grootste en meest innovatieve economie van Europa. Tegenlicht onderzoekt vandaag deze controversiële en opmerkelijke optie, en laat experts aan het woord die Europa willen redden door de euro op te blazen.
Achtergrond van de uitzending zijn de verkiezingen voor de Duitse Bondsdag. Volgens verscheidene waarnemers de belangrijkste dag van het jaar; op 22 september gaat het om veel meer dan alleen over de vraag wie de volgende Bundeskanzler wordt – de toekomst van de euro staat op het spel, en aangezien volgens Angela Merkel de toekomst van de euro en de toekomst van Europa onlosmakelijk verbonden zijn, stelt Tegenlicht de vraag of na 22 september de euro en Europa in de huidige vorm overleven.
Het zijn niet de minste experts die grote kritiek hebben op de euro: George Soros, bekende investeerder die een geruchtmakende column schreef in de New York Times over Europa en Duitsland, Bernard Connolly, een van de weinige economen die de financiële crisis voorspelde, Dirk Müller, een Duitse financiële goeroe, en de Nederlandse financieel geograaf Edward Engelen.

Meer info: Tegenlicht
Uitzending op maandag 16 september, 21.00 uur op Nederland 2.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Kijktip Tegenlicht: de strijd tegen privatisering water door Nestlé
Tegenlicht Talk: Jeremy Rifkin over de “power to the people”-revolutie

Over de schrijver

1 reactie op “Kijktip Tegenlicht: is exit van Duitsland uit de euro oplossing voor de crisis?”

Reacties zijn uitgeschakeld.