Kijktip Tegenlicht: Generatie Flex herondekt oude waarden in de crisis

Foto: Still Uit Tegenlicht Docu
Foto: Still Uit Tegenlicht Docu
Hoe gaan de jonge dertigers van nu om met de crisis? Tegenlicht portretteert deze generatie die volwassen moet worden in een crisis. Jongeren die in de vorige crisis opgroeiden, aan het begin van de jaren ’80, werden door sociologen wel “de verloren generatie” genoemd. En deze generatie, is die ook verloren?
Het lijkt er niet op. Tegenlicht ontdekt dat deze jongeren vooral zoeken naar een voller, eerlijker en duurzamer leven. Geld en bezit vinden zij niet alles.
Tegenlicht: “In de stad vinden we de voorhoede van deze generatie, die zich steeds meer lijkt te richten op manieren van leven die voorheen met het platteland werden geassocieerd. Daar waar eerder geld of bezit een grote rol speelden, lijken nu rust, echte ervaringen en oorspronkelijke verhalen hoger in het vaandel te staan. Hoewel deze ontwikkeling romantische trekjes kent, is deze generatie wel degelijk op de toekomst gericht. Daarbij doen onvermijdelijk ook gedachten over hoe de ideale wereld eruit kan zien opgeld en durven mensen weer over utopieën te dromen.

Tegenlicht, ma 7 oktober om 21:02 uur op Nederland 2
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Kijktip Tegenlicht: De superschool in Rotterdam
Kijktip Tegenlicht: de strijd tegen privatisering water door Nestlé

Over de schrijver