Kijktip: Tegenlicht met Jan Rotmans over “de kiemen van het nieuwe Nederland”

Foto: Tegenlicht

Vanavond zoomt Tegenlicht in op verschillende aspecten van de transitie die we nu in Nederland maken. Samen met professor Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid en transities, bekijkt het VPRO programma verschillende ontwikkelingen op het gebied van zorg, bouwen, watereconomie en consumptie.
Van de website: “Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt; een spannende tijd die de maat­schappij instabiel en kwetsbaar maakt voor versto­rin­gen, maar ook de deur opent voor radicale verande­ringen. We bevinden ons midden in het omslagpunt van een hiërarchische top-down samenleving naar een duurzame, bottom-up netwerkmaatschappij. Die transitie gaat gepaard met de pijn van een crisis. Maar dwarse denkers en doeners zien in deze crisis juist nieuwe kansen, gecreëerd door een energieke beweging van onderop. Om écht fundamentele veranderingen van de grond te krijgen moet het misschien nog wel wat meer pijn gaan doen. Tegenlicht kijkt met transitiehoogleraar Jan Rotmans naar de kiemen van het nieuwe Nederland.”
hetkanWel interviewde vorige jaar Jan Rotmans over zijn drijfveren: “Wie niet duurzaam doet, is een dief van eigen portemonnee”

Lees ook
[adrotate group=”2″]
De 7 grootste stroomslurpers

Over de schrijver