Kijktip: zo maken we van woestijnen weer grasland

Allan Savory Bij Ted. Foto: Ted
Allan Savory Bij Ted. Foto: Ted

Woestijnen kunnen weer graslanden worden. Dat is goed voor het milieu, de economie en gaat klimaatopwarming tegen. Allan Savory deed tientallen jaren onderzoek naar het proces van verwoestijning en het weer herstellen van graslanden.

“Verwoestijning is een moeilijk woord voor land dat in woestijn verandert”, begint Allan Savory in zijn rustige, indrukwekkende talk. Beangstigend is, dat dit momenteel gebeurt met zo’n tweederde van ‘s werelds grasland. Het versnelt klimaatverandering en drijft traditionele herderssamenlevingen tot sociale chaos. Savory heeft zijn leven gewijd aan stoppen van dit proces. Hij gelooft, en zijn werk tot dusver toont aan, dat een verrassende factor een rol kan spelen in het beschermen van graslanden en het terugwinnen van gedegradeerde woestijnlandschappen.

Bekijk hier zijn TED toespraak:

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Kijktip: Hans Rosling laat met cijfers zien hoe de wereld beter wordt
Top 5 TED video’s over eten

Over de schrijver

2 gedachten over “Kijktip: zo maken we van woestijnen weer grasland”

  1. Ja mr Bluesky, daar dacht ik ook direct aan. Maar wat een interessant gesprek zouden beide heren kunnen voeren! Wel of geen vee laten grazen? Na 'Groen goud' dacht ik ook dat vee de boosdoener was. Maar nu ben ik even in verwarring….

Reacties zijn gesloten.