Laat je inspireren: we zetten 7 kijktips op een rij

Eens in de zoveel tijd hebben we te maken met druilerige dagen die vragen om een uitgebreide banksessie. Daarom hebben we een aantal fijne kijktips voor je op een rij gezet. Veel kijkplezier!

I am Greta

Na een staking voor het Zweedse parlementsgebouw in 2018 groeide Greta Thunberg uit tot het boegbeeld van de milieuactivisten. 2Doc maakte  een documentaire over Greta.

De vuilnisman

Journalist Teun van de Keuken dook in de wereld achter ons afval. In een documentairereeks laat hij zien hoe we omgaan met afval van begin tot eind.

Het beloofde bos

Wist je dat Nederland een van de minst bosrijke landen van Europa is? Slechts 10 procent is bos. ‘De Bossenstrategie’ moet daar verandering in brengen. Zembla zocht uit hoe.

Seaspiracy

Een filmmaker met een grote passie voor oceanen laat zien hoeveel schade de mens aanricht aan mariene soorten. Hij duikt in de visserijwereld en stelt een aantal schokkende zaken aan de kaak.

Life in colour

David Attenborough maakte een prachtige documentairereeks over kleur in de natuur. Sinds de jaren vijftig liep hij al met dit idee rond; dit jaar werd het werkelijkheid.

The Positive Chain of Changes

In deze documentaire zie je een nieuwe generatie pioniers in de mode-industrie. Deze baanbrekers gaan de strijd aan met fast fashion en proberen de mode-industrie beter te maken.

Het paradijs op aarde begint in Nederland

In deze documentaire reizen Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer en nationale energiecommissaris) en zijn dochter Roos (cameravrouw en regisseur) door Nederland om met een keur aan ondernemers, wetenschappers en bestuurders te spreken over de groene toekomst van Nederland.  Volgens Ruud ligt het paradijs op aarde binnen handbereik.

Journey to Utopia

En nog een bonustip. Deze documentaire gaat over een Noors gezin dat echt verschil wil maken in het licht van de klimaatverandering. Ze verhuizen naar een nieuwe, zelfvoorzienende landbouwcoöperatie in Denemarken. De documentaire geeft een eerlijk beeld van het leven daar.

Heb jij nog kijktips? Deel ze met ons in een reactie! Meer zin in lezen, check dan onze aanraders in de shop. De links naar onze boekbesprekingen, waaronder deze van Marije van der Made, vind je in de boekbeschrijving. 

Over de schrijver