Kind met autisme socialer dankzij kat of hond

Lance Msn
Bron: M. Sienot

Het krijgen van een huisdier kan kinderen met autisme helpen om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het dier zou dan in huis gehaald moeten worden rond het vijfde levensjaar van het kind. Dit blijkt uit Frans onderzoek, geleid door Marine Grandgeorge van het Informatie Centrum Autisme in het Franse Bohars ziekenhuis.
Troost bieden
Autisme kan leiden tot taalachterstand, problemen met sociale en communicatieve vaardigheden en repetitief gedrag. Maar een huisdier blijkt hier een positief effect op te hebben. De onderzoekers zagen verbeteringen in het vermogen om te delen en troost te bieden bij kinderen die rond hun vijfde levensjaar een huisdier kregen. Kinderen die nooit een huisdier hebben gehad en kinderen die geboren werden in een huis waar al een huisdier was, toonden geen enkele verbetering. Uit het onderzoek blijkt ook dat het niet uitmaakt of het huisdier een hond, kat of hamster is, de positieve effecten blijven hetzelfde.
Interactie
De reden dat huisdieren effect hebben op kinderen met autisme heeft volgens de onderzoekers te maken met de interactie tussen mens en huisdier: “Elke partner, mens of dier, gebruikt zijn eigen signalen en de ander past zijn gedrag daar op aan. Huisdieren zouden daarom ook een positief effect kunnen hebben op de interactie tussen familieleden onderling en familiebanden kunnen versterken.” Ze voegen hier wel aan toe dat de studie te klein was om te zeggen hoe de huisdieren dan van invloed zou kunnen zijn op de familiedynamiek en de ontwikkeling van kinderen. Verdere studies zijn hiervoor noodzakelijk.
Bron: Fox News
Lees ook
3 gezonde gewoontes die meer kwaad dan goed doen
14 opmerkelijke producten van bamboe
Greenchoice, 100% groen

1 gedachte over “Kind met autisme socialer dankzij kat of hond”

  1. dit is achterhaald , beetje mens weet dat een dier zo wie zo rust brengt in een gezin .
    dit wegens het feit dat er contienue tijd onstaat en de kinderen zowel ouders hun gevoel delen met het dier waar door het ook meer zichtbaar wordt voor de mensen die er om heen leven zelf heb ik adhd en pdd-nos heb twee kinderen wij hebben een kat en ook hier zie je dat ieder gezins lid zijn gevoel bij ons huisdier duidelijker laat zien dan anders dit omdat het dier geen gevoelens zal afkeueren of negeren dus kort om tuurlijk heefd het een goede werken maar alleen voor kinderen met een autisme is het een veiligere toevlugt dan de ouders want die kunne en zulle nog wel is nee of het kan niet uit spreken terwel dit voor mensen met autisme al een afkeuring is

Reacties zijn gesloten.