Kinderzwerfboek laat álle kinderen lezen

Alle Kinderen Hebben Recht Op Lezen!
Foto: Nationaal Fonds Kinderhulp

Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school, en vergroten zo hun kansen in de maatschappij. Voeg daarbij dat lezen ook erg leuk en ontspannend kan zijn, en je hebt een mooie combinatie. En een mooi handvat voor heel veel inspirerende initiatieven. Dat van Nationaal Fonds Kinderhulp is er zo eentje.

Het fonds wil graag dat alle kinderen leuke boeken kunnen lezen, en komt daarom met het Kinderzwerfboek. Het is even eenvoudig als doeltreffend: de kinderboeken worden met een ‘zwerfsticker’ op allerlei plaatsen achtergelaten, kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen, om ze daarna wel weer ergens achter te laten voor een ander.

En ben je benieuwd waar je boek nú is, volg het dan op zijn zwerftocht op de website kinderzwerfboek.nl. Hier kunnen ook boekenleggers en stickers worden opgevraagd om je eigen boeken te laten zwerven. Want het is toch zonde om deze zomaar in de kast stof te laten vergaren?

Het Nationaal Fonds Kinderhulp hoopt zo uiteindelijk één miljoen kinderboeken te laten zwerven. Doe ook mee!

Het idee van het Nationaal Fonds Kinderhulp vindt al veel bijval. Ook ABN AMRO heeft het initiatief omarmt en heeft zich als hoofdsponsor aan Kinderzwerfboek verbonden. Daarnaast stellen uitgeverijen boeken beschikbaar, zamelen bedrijven boeken in en houden ook scholen diverse inzamelacties.
Wil je ook meedoen met je school of organisatie? Stuur dan een mail naar info@kinderzwerfboek.nl

Over Nationaal Fonds Kinderhulp
Het fonds zamelt geld in voor kinderen in Nederland die geen geld hebben voor leuke dingen, wiens ouders te weinig geld hebben hiervoor, of in een tehuis of pleeggezin wonen, Kinderhulp zorgt ervoor dat deze kinderen ook een keer op vakantie kunnen, lid kunnen worden van een sportclub of een fiets kunnen kopen.
Kinderzwerfboek is bedoeld om ieder kind, en dus ook arme kinderen de kans te geven om te lezen.

www.kinderzwerfboek.nl

Bron: Nationaal Fonds Kinderhulp

Lees ook:
Luiers van gerecyclede waterflessen
Top 7 boeken mbt Maand van de Spiritualiteit

Over de schrijver