Kinect voorkomt ouderdomsziekten

Foto: My Liu, Flickr

De meeste ouderen gamen niet, maar mogelijk schaffen ze binnenkort wel massaal de Kinect aan, het nieuwste op gaming gebied. De Kinect kan ouderen namelijk helpen langer op zichzelf te wonen. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Universiteit van Missouri.

De Kinect maakt met behulp van infrarood licht drie dimensionale beelden van iemand die voor een camera staat. Het dieptebeeld dat zo gemaakt wordt, kan verzorgers helpen om veranderingen in routines en bewegingen van ouderen in de gaten te houden. Beginnende ziektes kunnen zo eerder opgespoord  en behandeld worden. Ook kunnen schadelijke valpartijen eerder gezien worden of zelfs voorkomen worden. Verzorging op afstand wordt zo effectiever.

Een bijkomend voordeel is dat de Kinect een silhouet maakt, en geen videobeelden. De privacy van ouderen is zo beter gewaarborgd. Erik Stone, een van de onderzoekers: “Dit vermindert de zorgen over privacy die ouderen wel hebben bij traditionele monitoring systemen die op web camera’s gebaseerd zijn.”

Handig dus, zo’n Kinect in huis. Misschien dat er ook speciale spellen voor ouderen ontwikkeld kunnen worden. Kunnen de oudere dames en heren meteen aan hun conditie werken.

Bron: Physorg.com, Universiteit van Missouri

Lees ook

Meer belasting betalen maakt ons gelukkiger

Jurk van pakpapier breekt af terwijl je ‘m draagt

Vrijwilligerswerk verlengt je leven

Over de schrijver

1 reactie op “Kinect voorkomt ouderdomsziekten”

Reacties zijn uitgeschakeld.