Kiwa trekt beweringen over ondeugdelijke zonnepanelen weer in

Solar Panels On A Roof
Foto: Wikimedia

Keuringsinstantie Kiwa zorgde vorige week voor flinke beroering door te beweren dat de helft van de Nederlandse zonnepanelen ondeugdelijk zou zijn. Kiwa heeft echter haar beweringen weer ingetrokken. De waarheid is een stuk minder sensationeel: van de helft van de zonnepanelen die Kiwa onderzocht heeft, kan alleen niet vastgesteld worden of ze echt aan de eisen voldoen. Dat ze ondeugdelijk zouden zijn is een veel te verstrekkende conclusie.

2 Tibchris Flickr(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Kiwa heeft daarom zich gedistantieerd van het persbericht omdat “ten onrechte de conclusie getrokken worden dat Kiwa beweert dat een groot aantal zonneproducten op de markt ondeugdelijk zou zijn.”
Bron: Energiebussines, duurzaam gebouwd, duurzaam bedrijfsleven
Lees ook
Veel ondeugdelijke zonnepanelen op de markt. 7 tips om ze te vermijden
Lees ook ons dossier zonne-energie

Over de schrijver

6 gedachten over “Kiwa trekt beweringen over ondeugdelijke zonnepanelen weer in”

 1. Zonnepanelen zijn overwegend gewoon goed en degelijk. Maar koop voor de zekerheid gewoon de goede Duitse, Zwitserse, Amerikaanse en Japanse merken. Enkele toppers komen er ook uit China zoals wereldmarktleider Suntech. Voor omvormers is kwaliteit waarschijnlijk nog veel belangrijker. Hier gaan de Duitse merken absoluut aan kop. SMA, Kostal, Fronius, Mastervolt voor de centrale omvormers. Bij sun4ever.info kun je er veel meer over lezen. Lees ook over de kwaliteitsaspecten van zonnepanelen via http://www.sun4ever.info/ZonnepanelenTechniek.php dan krijg je beter inzicht in dit onderwerp.

  1. Waarom zet deze site zich af tegen windmolens?
   "Met het opwekken van stroom met behulp van zonnepanelen produceren we zogenaamde hernieuwbare energie… Schoner en milieuvriendelijker kan niet, windmolens (windturbines) leggen het hier tegen af " http://www.sun4ever.info/Waaromzonnepanelen.php
   Volgens de site is er geen verschil in CO2 uitstoot tussen zonnepanelen en windmolens (en kernenergie!) http://www.sun4ever.info/CO2enzonnepanelen.php
   onafhankelijk??

Reacties zijn gesloten.