Iedere maand iets ‘nieuws’ dankzij deze kledingbibliotheek

Het is een droom voor velen: samen met je beste vriend(in) een bedrijf beginnen. Lieke van Schouwenberg en Suzanne Vermet-Reijgersberg zijn sinds 2005 vriendinnen en hebben beiden een passie voor mooie kleding. Dat werd de basis voor wat nu Masterpiece heet: een ‘luxe kledingbibliotheek voor designerkleding’ in Den Haag.

Kledingbibliotheek

Lieke en Suzanne willen met Masterpiece kledingmerken bereikbaar maken voor een groter publiek, maar bijdragen aan een meer duurzame mode-industrie is net zo belangrijk. De kledingbibliotheek werkt zoals je ook van een gewone bibliotheek gewend bent: je leent kleding. Lieke en Suzanne kopen stock, sample en tweedehands kleding in en geven de vaak nieuwe kledingstukken een tweede leven.

Huren

In de webshop of fysieke winkel in Den Haag geef je aan welke items je graag wilt lenen. Na de huurperiode stuur je de kledingstukken weer terug en kun je een ander setje kiezen. De dames van Masterpiece wassen de kleding en bieden het weer opnieuw aan. Huren kan op verschillende manieren. Als je op zoek bent naar een speciaal item voor een gelegenheid kun je het kledingstukken een week lang huren. Maar je kunt ook kiezen voor een abonnement, waarmee je bijvoorbeeld iedere maand drie items kunt huren.

Wat kost het?

Masterpiece biedt twee abonnementen aan. Voor 90 euro kun je maandelijks drie items huren uit de mid-end collectie. Wil je kleding lenen uit zowel de mid-end als de high-end collectie? Dan betaal je 130 euro per maand. Voor beide abonnementen geldt: je mag tussendoor wisselen.

Iedere maand iets ‘nieuws’

Aan hetkanWEL laat het duo weten dat het klantenbestand van de kledingbibliotheek iedere maand groeit. Ze merken dat met name de vrouwen graag bewuster omgaan met hun garderobe. Het abonnement dat Masterpiece aanbiedt zorgt er in sommige gevallen voor dat klanten alleen nog maar kleding huren in plaats van kopen. Ze kunnen iedere maand iets ‘nieuws’ dragen, maar hoeven hiervoor niks nieuws te kopen.

Wat vind jij van dit initiatief? Leen jij weleens kleding? Laat het ons weten in een reactie! Het idee achter Masterpiece lijkt op dat van LENA, de eerste kledingbibliotheek van Nederland.

Over de schrijver

1 gedachte over “Iedere maand iets ‘nieuws’ dankzij deze kledingbibliotheek”

  1. Erg leuk en goed initiatief, maar persoonlijk vind ik dit best prijzig. 3 items huren voor €90,- per maand. En ja, ik heb gelezen dat het gewassen wordt. Maar het is zeker niet voor iedereen weggelegd. En dat is jammer. Het effect van verspilling blijft daardoor beperkt.

Reacties zijn gesloten.