Kledingkeuze op de werkvloer bij hoge temperaturen

Kledingkeuze warm weer
Wat trek je aan naar je werk bij warmte?
Tijdens warme zomerdagen wil je het liefst zo min mogelijk kleren aan. Of je nu een snelle jongen aan de Zuidas bent of een simpel baantje via een uitzendbureau hebt, helaas ben je op de meeste werkplekken gebonden aan een dresscode. Soms zijn die regels officieel vastgelegd en soms zijn het ongeschreven regels. Hoe het bij jou ook is: door slimme kledingkeuzes te maken, zorg je dat je minimaal last hebt van de hitte.

Regels verschillen per organisatie

Wat wel en niet mag verschilt per organisatie. Je ziet steeds vaker mannen in een korte broek op het werk, maar bij de meeste bedrijven wordt dat als zeer ongepast ervaren. Laat staan dat je slippers of sandalen draagt. Vrouwen hebben het geluk dat zij er sowieso wat bloter bij mogen lopen, maar zijn soms wel verplicht om een panty te dragen en gebonden aan een minimale roklengte.

Tips voor mannen

Heb je het geluk dat je in een korte broek naar je werk mag? Zorg er dan in ieder geval voor dat je er niet te veel als een strandganger uitziet. Een korte broek met palmbomen of bloemen erop is dus niet zo’n goed idee. Is de sfeer op jouw kantoor wat formeler? Dan kun je kiezen voor luchtigere stoffen, zoals katoen en linnen. Linnen kreukt wel vrij snel, dus dat kan een onverzorgde indruk geven.

Tips voor vrouwen

Als vrouw heb je het een stuk makkelijker, want jurkjes en rokjes van natuurlijke stoffen zorgen dat je het redelijk koel hebt. Zorg dat je kleding niet te strak zit en bij je figuur past. Ga niet voor te kort, meer dan vijf centimeter boven de knie wordt al snel als ongepast gezien. Is een panty verplicht, ga dan voor een dunnere variant. Deze gaat wel sneller stuk, dus een reservepanty meenemen is dus een goed idee.

Over het algemeen geldt, vertrouw op je gezonde verstand. Kijk naar je collega’s en je voelt prima aan wat wel en wat niet gepast is. En je komt met veel weg, zolang je er maar verzorgd uitziet. Is het ondanks je slimme kledingkeuze nog steeds niet te harden op je werk? Zo ver mag je werkgever het laten komen.

Over de schrijver