Kledingruil kan ook gratis

Toko van TimurWat te doen met miskoopjes? Dat mooie net gekochte colbertje dat ineens blijkt te knellen. Het net iets te korte jurkje wat al tijden vergeefs in de kast hangt. Of het aan de crisis ligt of aan duurzaamheid als trend; de kledingruil is helemaal hot. Dat kleding ruilen ook gratis kan, bewijst Toko van Timur.
Een hip en groen kledingruilfeestje in Amsterdam kan bijna niet meer zonder haarstylisten, kledingadviseurs en een high tea met verleidelijke tony chocoloney reepjes. Natuurlijk moet je er dan wel voor betalen en dat is niet voor iedereen mogelijk. ‘Ik wil mensen laten zien dat je zonder geld ook dingen voor elkaar kunt krijgen,”zegt Gees Albrecht, initiatiefnemer van kleding- en boekenruil Toko van Timur.
“Wij doen dat door middel van kleding- en boekenruil maar er is natuurlijk van alles mogelijk. Wees creatief, ga brainstormen met vrienden, buren, familie en voor je het weet heb je ook iets leuks bedacht waar geen geld aan te pas komt.”
Geld
En dat kleinschalig en gratis werkt, is wel te zien aan de vele vrouwen die zoeken tussen de kleren in Studio K. Volgens Gees komen er zo’n 75 vrouwen af op de kledingruil in de Indische buurt. De één na de ander zet een tas vol vergeten-kast-juweeltjes op de balie. Genoeg keuze en het is vaak ontzettend mooie kleding ook.
De Toko van Timur werkt zonder geld en je hoeft dus geen entree te betalen. De kleding die je meeneemt, wordt beoordeeld en krijgt een aantal punten. Voor dat puntenaantal mag je ook weer kleding uitzoeken. Zo simpel is het.
Loterij
Tijdens de kledingruil wordt een sponsoractie gehouden waarbij alle deelnemers voor 1 euro een lootje kunnen kopen. De drie prijswinnaars ontvangen elk een volle puntenkaart waarmee zij de volgende keer kleding kunnen uitzoeken. Met het geld van de loterij drinken de vrijwilligers na afloop een borrel. De kleding die blijft hangen, doet weer meer bij de volgende kledingruil.
Gees: “Elke keer als er iemand weggaat die blij is dat ze haar miskopen of kleding waar ze op uitgekeken is, heeft kunnen ruilen voor iets waar ze blij van wordt, ben ik ook blij. Hopelijk werkt het aanstekelijk en gaan mensen zelf ook andere manieren bedenken om het leven leuk te maken zonder dat daar geld aan te pas komt.”
De Toko van Timor is vier keer per jaar te vinden in Studio / K op het Timorplein in Amsterdam.
De volgende Toko van Timur is op zaterdag 12 januari van 12.00 tot 16.00 uur bij Studio / K, Timorplein 62 (Indische Buurt). Roko van Timur is te vinden op Facebook
Gastblog door Aidylistic communicatie, pr en media
Lees meer:
Kledingruil helpt je de crisis door
Vijftien low-budget tips waarmee je de herfst happy door gaat komen

Over de schrijver

1 reactie op “Kledingruil kan ook gratis”

  1. Thuis kan je ook prima wat organiseren zonder teveel gedoe en gratis ! Kwestie van gunnen! Mijn zus en ik zijn 20 jaar geleden begonnen met kledingruil en nog even enthousiast! 1 gastvrouw nodigt vriendinnen/ familie uit. Ieder neemt een drankje en/ of hapje mee. Eerst bakje koffie en dan tassen op de kop! Wat je leuk vindt laat je zien en vraagt of iemand anders het wilt. Zo ja…gunnen of anders aan de rest vragen bij wie het het beste staat. Restjes eten en drinken voor de gastvrouw, rest kleding of weer mee of naar goed doel! Uiteraard mogen accessoires ook of boeken. Soms doen we ook een veiling (gratis natuurlijk!) Veel plezier!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020