Kledingruilsite krijgdekleertjes groeit als kool

Foto: krijgdekleertjes

De website KrijgdeKleertjes.nl ging vorige maand de lucht in, en heeft nu al bijna 500 leden. Honderden kledingstukken verwisselden van eigenaar. Mensen brachten pakketten bij elkaar langs of verstuurden dozen met kleertjes met de post naar hun nieuwe bestemming. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter krijgdekleertjes.nl. Na een maand lijkt het initiatief dus een succes te worden.
“Bij het opzetten van KrijgdeKleertjes hoopten we na een jaar 1000 leden te hebben. Dat we na een maand al op de helft zitten, bewijst de enorme kracht van dit initiatief”, aldus initiatiefneemster Cerian van Gestel.
Waarom meedoen?
Leden van KrijgdeKleertjes komen uit heel Nederland. Ook zijn er leden uit België. De redenen om mee te doen met KrijgdeKleertjes zijn divers. Voor Maaike speelt kostenbesparing een grote rol. “KrijgdeKleertjes is een fijne manier om de te kleine kleding van je kind om te ruilen voor een passende maat zonder dat je de hoofdprijs betaalt.” Voor Mascha geeft duurzaamheid de doorslag. “In een wereld waarin zoveel weggegooid wordt, is het heel fijn om mee te doen aan iets wat de wereld duurzamer maakt.” Myranda vindt het vooral leuk. “Ik doe mee met KrijgdeKleertjes omdat het zo leuk is die pakketjes te maken en andere ouders er heel blij mee te maken!”
500 leden
De website ging op woensdag 12 december 2012 de lucht in. Op dat moment stonden er 250 pakketten met kleertjes en speelgoed op, en had de site 250 leden. Nu, op 15 januari 2013, hebben er al 156 pakketten een nieuw thuis gevonden, is het ledenaantal ruim verdubbeld en zijn er 170 nieuwe pakketten aangeboden.
Goede doelen
Aan KrijgdeKleertjes zijn vier goede doelen gekoppeld. Bij elk pakket dat afgenomen wordt, gaat er 50 cent naar een goed doel. De gevers kiezen zelf welk goed doel dat is. Met KrijgdeKleertjes wordt geld opgehaald voor Stichting Weeskind, Petite Cobi, Stichting KanjerGuusje en Amigos de Potosi.
Vrijwillig project
KrijgdeKleertjes is een initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht. Ze draaien de website vrijwillig, omdat ruilen duurzaam is en goed voor de portemonnee. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk. Om de website op te kunnen zetten hebben de initiatiefnemers de stichting ProRuil opgezet. De website kon gebouwd worden met de steun van vele honderden mensen, die voor de zomer in anderhalve maand tijd een bedrag van 6.000 euro bij elkaar verzamelden.
Bron: Voor de Wereld van Morgen

Over de schrijver