Klik, print en schiet: je eigen geweer downloaden kan nu

De AR-15. Foto: Schlüsselbein2007, Flickr

Een ontwerp voor een geweer downloaden, het bouwen op een 3D printer en er minuten later mee schieten. Klinkt vergezocht? Toch niet: een groep van studenten, genaamd Defense Distributed, claimt dat het wapenonderdelen ontwerpt die met een 3D printer geprint kunnen worden. Op youtube verscheen een video waarmee de groep schoten afvuurde met een deels geprinte AR-15. Dit type semi-automatische wapen werd ook in de basisschool shooting in Newton gebruikt.
(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Steven Israel, een lid van het Amerikaanse Congres, en expert op het gebied van wapenwetgeving, noemde het “ijzingwekkend” dat het een “stelletje kinderen” gelukt was om dit te doen. De wetgeving houdt volgens hem onvoldoende rekening met dit soort nieuwe wapens. Tot nu toe was zo’n soort wapen “iets uit een Star Trek aflevering. Nu weten we dat het echt is.”
Lees het hele artikel op Businessweek

Over de schrijver

1 reactie op “Klik, print en schiet: je eigen geweer downloaden kan nu”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020