Klima: met deze app kan je jouw ecologische voetafdruk verkleinen

Met de nieuwe Klima app komt de mogelijkheid om je ecologische voetafdruk te verkleinen letterlijk binnen handbereik. Niet alleen berekent de app razendsnel wat jouw persoonlijke voetafdruk is, maar het reikt ook mogelijkheden aan om die te compenseren. Dit is hoe het werkt.

Het is heel simpel: je begint met het beantwoorden van vragen over bijvoorbeeld jouw eetgewoonten, je energieverbruik of het aantal vluchten dat je jaarlijks neemt. Op basis van die antwoorden wordt binnen een paar seconden berekend wat jouw ecologische voetafdruk is. Vervolgens kan je een abonnement nemen waarmee je rechtstreeks een nonprofit-organisatie van jouw keuze steunt, die dezelfde CO2 uitstoot compenseert of terugdringt.

Internationale kwaliteitsnormen

Met je abonnement steun je oplossingen, die in de top-10 staan van meest efficiënte manieren om klimaatverandering wereldwijd te bestrijden. Die ten goede komen van de lokale bevolking. En die voldoen aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen. Denk daarbij aan herbebossingsprogramma’s in kwetsbare gebieden als Madagascar, Panama en Tanzania. Maar ook aan zonne-energie technologie of onderzoeksinstituten.

Daarnaast krijg je op basis van jouw antwoorden ook informatie en tips om je persoonlijke voetafdruk te verkleinen, door bijvoorbeeld minder vlees te eten, minder te vliegen of je huis te isoleren. Met elke actie waarmee je jouw persoonlijke levensstijl verduurzaamt, gaan de kosten van je maandelijkse abonnement omlaag.

Klima app

Als je je (nog) niet wil binden aan een financieel abonnement, kan je de app trouwens ook gewoon gratis downloaden en je voetafdruk berekenen. Op dit moment is er alleen nog maar een beta-versie van de app beschikbaar, waarvoor een wachtlijst bestaat. Wij hebben ons natuurlijk op gegeven, maar hebben nog geen uitnodiging gekregen om de app ook daadwerkelijk te kunnen downloaden. Als die binnen is, houden we je natuurlijk verder op de hoogte.

Wat vind jij van het idee om met behulp van een app je ecologische voetafdruk te verkleinen en compenseren? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. Check ook ons verhaal over deze app, die vegans in de supermarkt helpt bij het checken van ingrediënten. 

Foto: Klima

Over de schrijver