Klimaat in ernstige gevarenzone na nieuw CO2-uitstootrecord

Itzafineday
Bron: Itzafineday (Flickr)

De broeikasgassen groeiden naar een nieuw record in het afgelopen jaar, ondanks de crisis. Hierdoor verliezen experts de hoop dat we de opwarming van de aarde nog binnen aanvaardbare niveaus kunnen houden. De Engelse krant The Guardian bericht hierover op basis van nog niet gepubliceerde schattingen van het Internationale Energie Agentschap (IEA).
Het doel om de opwarming op maximaal 2 graden Celsius te houden, is nu een utopie geworden, volgens wetenschapper Fatih Birol. Het laat bovendien zien dat de heftigste recessie van de wereldeconomie niet meer impact heeft gehad op de uitstootniveaus dan een rimpel in het water, in tegenstelling tot wat eerder werd voorspeld.
De huidige CO2-uitstoot maakt een scenario van meer dan 4 graden temperatuurstijging het meest waarschijnlijk. Zo’n opwarming bedreigt het leven en de leefomgeving van honderden miljoenen mensen op aarde, wat zal leiden tot massamigratie en conflicten. “Zo’n risico zal elk weldenkend persoon drastisch willen reduceren”, aldus professor Lord Stern van de London School of Economics.

Bron: The Guardian

Lees ook:

Win een snelle en zuinige PC, het kan nog steeds

Hans Blokzijl: Er moeten veel meer bomen gekapt worden

Over de schrijver

1 gedachte over “Klimaat in ernstige gevarenzone na nieuw CO2-uitstootrecord”

Reacties zijn gesloten.