Klimaat-prof Vellinga: “Klimaatneutraal en meer welvaart kan wel”

Foto: Urgenda
Foto: Urgenda
Het KNMI gaf ons klimaat code “Oranje”. Het is nu tijd voor actie. Urgenda vraagt daarom met The Climate Miles aandacht voor gevaarlijke klimaatverandering. Tot en met 28 november loopt Urgenda-directeur Marjan Minnesma 580 kilometer van Utrecht naar Parijs, waar de Klimaattop plaatsvindt. Elke dag wandelt er een speciale gast met haar mee die een nieuwe Milestone achterlaat met een boodschap.

Afgelopen zaterdag liep klimaat-professor Pier Vellinga mee, één van de ondertekenaars van de open brief aan het kabinet waarin om sluiting van de Nederlandse kolencentrales wordt gevraagd. Volgens hem kunnen we onze economie ombouwen naar energieneutraal, terwijl we tegelijkertijd onze welvaart laten groeien. In het sfeerbericht van Dag 21 in de videolijst hieronder kun je de optimimistische boodschap van Pier Vellinga horen, terwijl hij een paal met zijn Climate Mile in de grond slaat.

Ook andere inspirerende sprekers komen aan het woord in de dagelijkse Walkshows van Urgenda, waarbij experts uit politiek, bedrijfsleven en wetenschap aanschuiven in een talkshow met Marjan Minnesma.

Over de schrijver

1 reactie op “Klimaat-prof Vellinga: “Klimaatneutraal en meer welvaart kan wel””

  1. Geweldig, ik zou met je meelopen als ik het kon!
    Dat kan ik niet, maar ik probeer wel zo milieubewust te leven, want dat is hoog nodig!

    succes met de wandeling,
    Dirkje

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020