Klimaatsceptici bijten in eigen staart: eigen onderzoek bevestigt opwarming

Klimaatdata

Klimaatsceptici zijn ervan overtuigd dat er geknoeid is met de gegevens die de basis vormen voor de theorie van klimaatverandering. Er zijn weinig wetenschappers te vinden die hun beweringen steunen, maar de sceptici hadden veel vertrouwen in de klimaatkritische natuurkundige Richard Muller. Ze doneerden $150000 aan zijn laboratorium om maximaal accurate temperatuurdata te verzamelen. Wat blijkt? De grafiek die zijn data oplevert, vertoont nagenoeg dezelde snel stijgende lijn als de ‘verdachte’ meetgegevens. Dit maakt de beweringen dat de temperatuurstijging in de afgelopen 100 jaar het resultaat van slechte metingen zijn nog onbetrouwbaarder dan ze al waren.

Richard Muller presenteerde zijn bevindingen in een bijeenkomst van het commite voor Energie & Handel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Bronnen: Grist en Economist

Lees ook ons dossier “CO2 besparen en geld verdienen

Over de schrijver

5 reacties op “Klimaatsceptici bijten in eigen staart: eigen onderzoek bevestigt opwarming”

  1. Als gullie bovenstaand goed gelezen hebt, zie je dat de sceptici ongelijk hebben, en dat er dus NIET met de gegevens is geknoeid.
    Moeilijk hoor, Nederlands.

  2. Voor de bovenstaande posters^^
    Blabla, hoe moeilijk is het om een bron te geven of een feit te beargumenteren als je iets post op internet! Slappe zooi.

  3. Zal vast niet het enige op de wereld zijn wat niet klopt volgens de 'gegevens'. Er zijn toch altijd meerdere dingen bekend waarvan een groot deel van de aarde nog geen weet van heeft.

Reacties zijn uitgeschakeld.