Klimaatverandering vermindert arbeidscapaciteit met 10 procent

Minnesota National Guard, Flickr.com
Minnesota National Guard, Flickr.com

Klimaatverandering heeft een sterke invloed op de arbeidscapaciteit, zo ontdekten wetenschapper. Doordat de aarde steeds verder opwarmt en het klimaat vochtiger wordt, is de hoeveelheid werk die mensen kunnen doen tijdens de warmste periodes van de dag in de afgelopen 60 jaar met 10 procent gedaald.

Zwaarder werk

De opwarming van de aarde zorgt ervoor dat er meer vocht in de lucht blijft hangen. Dat zorgt voor een hogere luchtvochtigheid, waarin werken veel zwaarder is. Dat deze ontwikkeling zich alleen maar verder doorzet, ontdekten wetenschappers van de National Oceanic and Atmospheric Administration. Hoofdonderzoeker John Dunne: “We voorspellen dat de vermindering van de arbeidscapaciteit door klimaatverandering in de periode tot 2050 wereldwijd zal verdubbelen.”

Temperatuur stijgt gestaag

De temperatuur op aarde is gemiddeld al met 0,7 graden gestegen ten opzichte van de industriële periode. Waarschijnlijk komt daar rond het midden van deze eeuw nog eens 1 graad bij. Noord-Europa en het westen van de Verenigde Staten zullen er echter waarschijnlijk pas op het laatst last van krijgen. De schade kan dan wel extra groot zijn, omdat de mensen daar niet gewend zijn aan extreme hitte.

 

Bron: Huffington Post

 

Lees ook:

Je groene dak als energieleverancier

Slaapgebrek nekt je gezondheid

Filosoof pakt achterstandskinderen aan met judo en tuinieren