Staat gedagvaard vanwege negeren opwarming klimaat

Marjan Minnesma, Directeur Van Duurzaamheidsorganisatie Urgenda, Leverde De Dagvaarding In Voor De Klimaatzaak Tegen De Staat. Dit Gebeurde Bij De Hoge Raad In Den Haag In Het Bijzijn Van Tientallen Mede-Eisers En Hun Kinderen. Foto: Urgenda/Femke Boermans 2013
Dagvaarding Voor De Klimaatzaak Tegen De Staat. Foto: Urgenda/Femke Boermans 2013
Urgenda start vandaag de Klimaatzaak tegen de Staat der Nederlanden, samen met honderden mede-eisers en hun kinderen. De dagvaarding wordt om 15.00 uur aangeboden bij de Hoge Raad in Den Haag.
Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, levert de klimaat dagvaarding in, samen met mensen als architect Thomas Rau, zijn vrouw Sabine en hun kinderen, Joos Ockels, de vrouw van de astronaut en professor Wubbo Ockels, kunstenares Tinkebell, duurzaam ondernemer Ruud Koornstra met zijn zoon Bart, Maurits Groen, initiatiefnemer van de WakaWaka lamp en diverse jongeren uit de Duurzame Jonge 100.
Volgens de Klimaatzaak dagvaarding doet de overheid op dit moment onvoldoende en pleegt daarmee een onrechtmatige daad en schendt ze straks mensenrechten. De Nederlandse Staat is zich al sinds 1988 bewust van het probleem, maar stelt de transitie naar een duurzame economie voortdurend uit, aldus het document.
Bron: Wijwillenactie.nl
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Vier geheimen van gelukkige mensen
Middeleeuwse anti-voedselverspillingstip voor oud brood

Over de schrijver

1 gedachte over “Staat gedagvaard vanwege negeren opwarming klimaat”

Reacties zijn gesloten.