Deze geweldige app is speciaal voor senioren

Voor veel senioren in ons land is het helaas niet vanzelfsprekend dat zij een vriend of vriendin kunnen bellen als ze behoefte hebben aan gezelschap. De initiatiefnemers van Klup hebben daar iets moois op bedacht: een sociale app voor senioren. Deze bijzondere app eindige op de tweede plaats tijdens de ASN Bank Wereldprijs competitie in de categorie veiligheid en sociale cohesie. We spraken medeoprichter Michelle Wolters over dit bijzondere initiatief.
Een bijzonder idee
Klup is opgericht door Michiel van den Berg en Michelle Wolters. De moeder van Michelle overleed toen zij 16 was en haar vader verhuisde op een gegeven moment van een dorp in Brabant naar Amsterdam om dichter bij zijn dochters te zijn. Het viel Michelle toen op dat het voor haar vader best lastig was om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen:
“Je ontmoet niet iedere dag nieuwe mensen met wie je ook nog dezelfde interesses deelt. Michiel en ik zijn toen samen gaan onderzoeken naar welke moderne, innovatieve manieren er bestaan voor 55-plussers om nieuwe mensen te ontmoeten. Niet om te daten, maar gewoon om samen iets leuks te ondernemen. Die bleken er nog niet echt te zijn. Daarom hebben we besloten om Klup te starten; een social app voor 55-plussers.”
Een impact maken
Michiel en Michelle waren allebei erg druk met hun eigen baan, waardoor het idee eerst een tijdje heeft stil gelegen. Uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen. Michelle:
“We wisten gewoon zeker dat we verder moesten met Klup. Nadat we dat besloten hadden, hebben we onze baan opgezegd en de sprong in het diepe gewaagd. Daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Het is zo’n gave ervaring en dat je mensen écht helpt en impact maakt, dat is enorm waardevol.”

Klup - Een App Voor Senioren
Klup – Een App Voor Senioren


Eenzaamheid in Nederland
In Nederland zijn meer dan 1,2 miljoen 55-plussers die aangeven dat zij minder sociale contacten hebben dan ze eigenlijk willen. Ze missen niet per se een geliefde, maar gewoon iemand om gezellig iets mee te ondernemen. Michelle vertelt bevlogen:
“Onze app koppelt senioren op een hippe en eigentijdse manier aan elkaar. Bijvoorbeeld door te kijken naar gedeelde interesses en locatie.”
Hoe Klup werkt
Klup is ontwikkeld voor de moderne senior die op zoek is naar gezelligheid. Met deze frisse app kom je op een leuke manier in contact met mensen bij jou in de buurt, met als doel gezellige dingen te ondernemen. Michelle vertelt enthousiast:
“Klup werkt heel eenvoudig. Je downloadt de app, maakt een profiel aan en kijkt of er nog meer Kluppers bij je in de buurt zijn. De app is te downloaden in de Apple Store en Google Play Store voor zowel smartphone als tablet.”

Klup - Een App Voor Senioren
Klup – Een App Voor Senioren


De eerste test
Michelle en Michiel hebben hun app eerst lokaal getest. Ze zijn in Rotterdam gestart en werken daar samen met o.a. de gemeente en een aantal sociale organisaties. Michelle:
“Het slaat enorm aan in Rotterdam. Gebruikers geven aan dat het ze enorm veel oplevert. Daarom willen we de app uitbreiden naar andere gemeentes in Nederland. Om de rest van Nederland te bereiken gaan we samenwerken met diverse landelijke partners zodat we door heel Nederland mensen kunnen bereiken.”
Toekomstdromen
Op dit moment is het team druk bezig met het ontwikkelen van de nieuwe app. Deze wordt uitgebreider en krijgt een nieuwe huisstijl. De app wordt waarschijnlijk in april 2017 gelanceerd. Michelle sluit trots af:
“De vernieuwde app wordt echt heel gaaf! Onze droom is om de hele wereld te veroveren met Klup. Niemand hoeft namelijk alleen te zijn. Wij zijn er van overtuigd dat technologie een mooi middel kan zijn om offline contacten te leggen. Of je nou in Nederland of in Australië woont, Klup kan overal van toegevoegde waarde zijn!”
Wil jij meer weten over Klup? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina.

Over de schrijver

2 gedachten over “Deze geweldige app is speciaal voor senioren”

  1. Ik ben geintreseerd ik klup voor senioren
    Het zou fijn zijn om een uitstapje niet meer alleen te doen…
    Ik weet alleen niet of er onkosten aan verbonden zijn…
    Graag hoor ik dit van u.
    Vriendelijke groet. H.S

  2. Pingback: Eenzaamheid bestrijden doe je samen met deze initiatieven

Reacties zijn gesloten.