Kneusjes houden je gezond en 4 andere goedkope eettips

Fruit Hkw3
Bron: Mediageek (Flickr.com)

Gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn namelijk meerdere manieren om gezond te eten: ook goedkope. We geven een aantal betaalbare alternatieven die net zo gezond zijn.
Bessen
Verse bessen zijn vaak erg duur, vooral buiten het seizoen. De bevroren versie kost veel minder, maar zijn net zo voedzaam. Daarnaast hoef je bij bevroren bessen niet bang te zijn dat je voedsel verspilt: ze kunnen niet gaan rotten. Koop ze als ze in het seizoen zijn en vries ze zelf in. Bramen en frambozen zijn in oktober goed verkrijgbaar.
Zalmfilet
Verse vis is gezond, want het is rijk aan omega-3 vetzuren. Maar het kopen van verse vis kan vrij prijzig zijn. Een gezond en goedkoop alternatief is ingeblikte zalm. Minder duur, maar toch rijk aan omega 3. Let wel op het MSC of ASC keurmerk. Dan weet je dat je vis duurzaam gevangen of gekweekt is.
Snackrepen
Snacken kan erg lekker zijn en is soms gewoon noodzakelijk. Maar hoe lekker een notenreep ook is, het is vaak niet goedkoop. Gedroogde vruchten en noten – zoals dadels, pruimen, amandelen en walnoten – zijn ook geschikt voor om de trek naar een tussendoortje te stillen.
Groentechips
Zoute snacks zijn prima te vervangen door groentechips. En als je zelfgemaakte boerenkoolchips serveert, kost het je maar een fractie van wat een zak groentechips kost. Makkelijk te maken en nog geen 50 calorieën per kop..
Wees niet bang voor kneusjes
Gezond eten hoeft niet perse met de perfecte banaan of appel zonder kneuzingen. Juist op de kneusjes kun je vaak afdingen. Als je ze vervolgens meteen verwerkt, bijvoorbeeld in een smoothie, proef je er niets van!
Bron: Health
Lees ook
Bereken je winst met wind
7 gemakkelijke tips om gezonder te eten
Negen jaar langer leven dankzij vegetarisch eten

1 reactie op “Kneusjes houden je gezond en 4 andere goedkope eettips”

 1. De bevroren versie kost veel minder. En bevriezen kost geen energie? Zonnepanelen? Hahahaha!
  Een gezond en goedkoop alternatief is ingeblikte zalm? Waar is mijn nieuwslezer?
  Snackrepen
  Snacken kan erg lekker zijn en is soms gewoon noodzakelijk?
  Groentechips
  Zoute snacks zijn prima te vervangen door groentechips?
  Tamelijk primitief, gewoon verder gaan op de traditionele leefstijl. Ik mis alleen nog de soja uit Verweggistan. Een appel? Stukje kaas? Zelf iets in de keuken fantaseren? Zonder afval dus?
  http://www.klimaatkombi.nl/Voeding.html
  http://klimaatkombi.nl/Afval/Zeroplastic.html

Reacties zijn uitgeschakeld.