Hoeveel weet jouw kind over plastic soep?

Wil jij jouw kinderen leren dat zij de kracht hebben om de wereld mooier te maken? Wellicht heb je dan iets aan dit lijstje met bijzondere knuffels en boeken. Ze vertellen namelijk allemaal een bijzonder verhaal waarmee je jouw kroost kunt inspireren om de duurzame helden van de toekomst te worden. Uiteraard zetten we er ook een paar tips bij voor als je liever gelijk samen aan de slag gaat.
Sea Shepherd Pollutoys

Knuffels voor kleine helden

Pollutoys is een collectie van acht schattige knuffels die kinderen leren over de plastic soep. De knuffels zien er op het eerste oog heel normaal uit, maar hun buik zit vol met afval: plastic zakken, flessen, bekers, rietjes, bestek, ballonnen en allerlei andere rotzooi die deze dieren per ongeluk opeten. Samen met fris vormgegeven informatieboekjes leren de kinderen op een laagdrempelige manier om onze oceanen beter te beschermen.
De knuffels zijn een initiatief van Sea Shepherd en kwam tot stand door een samenwerking tussen leerkrachten uit het basisonderwijs en de getalenteerde ontwerper Andrea Vida. Op dit moment zijn de knuffels alleen nog beschikbaar voor educatieprogramma’s op scholen, maar er komt binnenkort een webshop aan waar je ze zelf kunt bestellen. We houden je op de hoogte!
Kinderboek Barroux

Boeken voor kleine helden

In de prachtig geïllustreerde boeken van Barroux leren kinderen dat we goed voor onze planeet moeten zorgen.
Waar is de olifant?
In dit boek zoeken kinderen naar een olifant en zijn vriendjes op een tropisch eiland. Daar ontdekken ze dat er veel bomen worden gekapt waardoor de dieren er niet kunnen blijven.
Waar is de zeester?
In dit boek zoeken kinderen naar een zeester en zijn vriendjes. Daar komen kinderen er al snel achter dat de oceanen vervuild worden, waardoor de dieren nergens naartoe kunnen.
Beach Cleanup

Zelf aan de slag!

Ga jij liever zelf aan de slag? Dan zijn dit een paar activiteiten waarbij jij zelf (en uiteraard ook samen met je kinderen) de held uit kunt hangen:
De Grondstofjutters hebben iets heel slims bedacht. Je kunt bij verschillende strandpaviljoens een echte juttas ophalen. Zo kan je tijdens je standwandeling afval verzamelen en zorgen dat het niet in de zee terecht komt. Ben je uitgewaaid, uitgewandeld en uitgejut? Dan kan je je tas weer inleveren bij het strandpaviljoen en krijg je een ijsje, taartje of kopje koffie als bedankje. Alle verzamelde grondstoffen worden in een échte zonnewerkplaats omgetoverd tot leuke strandproducten.
Stichting De Noordzee maakt van 1 t/m 15 augustus samen met zoveel mogelijk vrijwilligers de hele Noordzeekust afvalvrij tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour. De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land kunnen komen helpen om het strand schoon te maken.
Wil jij graag meehelpen maar staat er al iets anders in je agenda? Kijk dan eens op de site van Doe Mee, Verlos de Zee. Zij plaatsen namelijk jutbakken bij verschillende strandopgangen om zo samen het strand schoon te houden.
Wil jij meer lezen over de onwijs gave Pollutoys? Klik dan hier voor de site. De afbeeldingen bij dit stuk zijn van Pollutyos, Barroux en Pexels.

Over de schrijver

1 gedachte over “Hoeveel weet jouw kind over plastic soep?”

  1. Die knuffelbeesten, waarvan zijn die gemaakt? Toch niet van synthetische materialen die net zo erg zijn als plastic? Ook knuffelbeesten die ooit weggedaan worden moeten geen vervuiling veroorzaken!
    Acties om stranden (en andere wandelgebieden) schoon te houden, daar sta ik helemaal achter.

Reacties zijn gesloten.