Knuffels zorgen dat kind beter presteert

Knuffels
Bron: Lobstar28 (Flickr.com)

Knuffel jij jouw peuter regelmatig? Dat biedt meer voordelen dan je misschien dacht. Recente studie toont aan dat kinderen die veel geknuffeld worden makkelijker kunnen leren, een beter geheugen hebben en zelfs beter reageren op stress. Psychiaters en neurowetenschappers van de Washinhton University hebben ontdekt dat deze kinderen een grotere hippocampus hebben dan andere kinderen.
“Jaren van onderzoek bewijzen het belang van een zorgzame omgeving voor kinderen,” aldus onderzoeker Joan Luby. “Maar bij de meeste van die studies is gekeken naar de psychosociale factoren of prestaties op school. Deze studie is de eerste die daadwerkelijk een anatomische verandering in de hersenen aantoont.”
De onderzoekers namen hersenscans van 92 kinderen tussen 7 en 10 die hadden meegedaan aan een eerder onderzoek. Het bleek dat geestelijk gezonde kinderen met verzorgende ouders een hippocampus hadden die bijna 10% groter was, dan kinderen die ouders hebben met minder verzorgende kwaliteiten. De onderzoekers hopen dat deze onderzoeksresultaten ouders helpen in de opvoeding van jonge kinderen. Luby zegt hierover: “Deze resultaten suggereren dat we meer aandacht moeten geven aan de verzorgende kwaliteiten van ouders. Als samenleving moeten we deze vaardigheden stimuleren, omdat dit een zeer grote invloed blijkt te hebben op de latere ontwikkeling.”
Bron: Discovery.com
Lees ook
Warme Truiendag zet Leger des Heils aan tot breien
Een zuinige auto is een groene stap vooruit
Apen houden van computerspelletjes

3 reacties op “Knuffels zorgen dat kind beter presteert”

  1. Goed zo, wat is er fijner dan je ukkies te knuffelen en dan nog te horen dat het nog beter voor ze is Weg werkende moeders, neem de tijd om met je liefjes te knuffelen, voor je het weet zij ze er te groot voor

Reacties zijn uitgeschakeld.