Anti-verspillingstip: koken met kromkommerschillen

Komkommers. Foto: Nikontino Flickr
Komkommers. Foto: Nikontino Flickr

Vandaag een speciale Wasteless Wednesday, want ik sta op de Horecava met een tip van de dames van Kromkommer! Zij hadden een prachtige tip voor mij die ik natuurlijk even uit moest proberen. Jouw wekelijkse dosis anti-food waste vanaf de Horecava: Komkommerdressing, van de dames van Kromkommer! Met De vriendelijke keukensCuise en Kromkommer. 

Tip 40, komkommer dressing van Kromkommer

Ingrediënten:
– Komkommerschillen
– Olijfolie
– Limoensap

Komkommerschillen. Deze worden in de horeca vaak weggegooid, want deze zijn schijnbaar niet ‘lekker’. Onzin natuurlijk, maar het is nu eenmaal gangbaar om de komkommer te schillen. Wat doen we met de schillen? De dames van Kromkommer hadden een super tip, namelijk komkommer dressing.

Blend de schillen in een blender, voeg vervolgens enkele theelepels olijfolie toe en het sap van een halve limoen. Proef dit en kijk of er meer limoensap in mag. Blend dit mengsel in de blender en breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Deze dressing is helemaal af met rucola of verse kruiden! Een tipje dus. Daarnaast is deze dressing te gebruiken ik alle soorten frisse salades mogelijk.

Steun jij de Kromkommers met hun crowdfunding? 

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

4 gedachten over “Anti-verspillingstip: koken met kromkommerschillen”

  1. Pingback: Nudge - Schillen weggooien? Nee, maak er iets lekkers mee!

  2. Nog een tip….gebruik i.p.v. olie en citroen bij de gehakte komkommerschillen eens Griekse of Bulgaarse yoghurt, iets mint erin, beetje knoflook en wat peper en zout en smullen.

Reacties zijn gesloten.