Komkommers over? Maak een komkommer gazpacho!

Komkommer Gazpacho
Komkommer Gazpacho. Foto: Eigen Archief.

Op het moment van schrijven, en dat is 17 september 2014, zijn de komkommers enorm goedkoop. Deels door het seizoen, maar ook door de gevolgen van de Russische boycot. Nederlandse teler kunnen namelijk hun aanbod aan komkommers niet kwijt door het wegvallen van de afzet, waardoor er een hoop komkommers tegen een laag tarief worden aangeboden. Daarvoor heb ik vandaag een slimme tip, want met deze komkommers ga ik iets doen. Namelijk: een simpel recept voor een zelfgemaakte komkommer gazpacho.

Recept voor zelfgemaakte komkommer gazpacho

* Deze tip heeft Nederlandse ondertiteling. Deze is te activeren door op het filmpje te klikken, deze af te spelen in YouTube en op het knopje te drukken dat naast het knopje van het geluid zit.

Ingrediënten: 
– 2 komkommers
– teentje knoflook
– rode pepertje
– peper en zout

How to?

Zoals je van mij gewend bent is dit recept wederom enorm simpel. Het enige dat je wel nodig hebt is een mixer of een blender, dan is het gerecht in een mum van tijd klaar.

Wat je namelijk doet is de komkommer samen met de knoflook en de rode peper met een beetje water (kopje) in een blender doet en dit ga je blenden. De reden waarom je een beetje water toevoegd is omdat het hierdoor een betere substantie wordt om te blenden.

Na het blenden kun je kiezen om jouw gazpacho te zeven. Echter, wil je niets verspillen doe je dit natuurlijk niet. Doe de gazpacho in een pan of een grote glazen pot en zet dit koud. Je kan er zelfs voor kiezen om de gazpacho in te vriezen en pas over enkele maanden op te slurpen.

Serveer de komkommer gazpacho in ieder geval koud! En smullen maar.

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver